MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 07. 2020.

In memoriam: Zdenka Heršak (1928-2020)

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je kako je njihova članica, spisateljica i glumica Zdenka Heršak preminula u petak, 3. VII. 2020. godine u Zagrebu, u 92. godini. Rodila se u istom gradu, 19. VIII. 1928. Tu je završila Zemaljsku glumačku školu, nakon čega je dvije godine bila članica studija Jadran-filma.

Kratko je bila u dubrovačkom kazalištu te je nastupala kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kad je Branko Gavella osnovao teatar u Frankopanskoj, pridružila se njegovom ansamblu, čijom članicom je ostala sve do odlaska u mirovinu.

Pojavila se u više od 60 filmova i serija, a među njezinim najvažnijim ulogama su one u filmovima "Kužiš stari moj", "Seljačka buna 1573.", "Događaj", "Hoću živjeti", "U raljama života", "Ne daj se, Floki", "Leo i Brigita", "Duga mračna noć" te u serije "Naše malo misto", "Nepokoreni grad", "Smogovci", "Putovanje u Vučjak", "Bitange i princeze". Gornji videoinsert je iz filma "Deps".

Osim izuzetne glumačke karijere, Zdenka Heršak objavila je i desetak knjiga.

 (Biografija: hr-Wikipedia)

Pročitano 435 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok