MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 06. 03. 2020.

Radionice filcanja vune u Srednjoj školi Dalj

Daljski učenici uče filcanje vuneDaljski učenici uče filcanje vuneSrednja škola Dalj od Ministarstva turizma dobila je projekt pod imenom "LANA – suvenir od pustovane vune". Ta škola ima bogat asortiman ekoloških proizvoda. Bavi se uzgojem i preradom povrća i voća. Od voća najpoznatija je po uzgoju daljske jagode.

Ekoproizvodi od filcane vuneEkoproizvodi od filcane vuneKroz ovaj projekt želi se napraviti specifičan suvenir, koji će se uklapati u dosadašnji školski asortiman. Pustovanjem odnosno filcanjem vune planira se dobiti ekološki i ručno rađeni uporabni i dekorativni ekoproizvod.

Za potrebe edukativnih radionica pod imenom "Tehnike izrade suvenira od vune" u sklopu spomenutog projekta angažirane su članice Mirovne grupe Oaza Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, s planom da tokom ožujka i travnja 2020. godine u školi održe radionice u dva susreta po dva dana – ukupno 16 sati. Prvi susret održan je u četvrtak i petak, 5. i 6. III. 2020. godine.

Učesnici radionice filcanja vuneUčesnici radionice filcanja vuneNa tim radionicama učenici i učenice daljske škole te njihove nastavnice obučeni su kako od češljane vune napraviti upotrebni predmet. Radilo se na dva načina: suhim i mokrim filcanjem. Suho filcanje radi se uz pomoć igala, tj. iglama se nabija vuna i filca, a pri mokrom filcanju vuna se filca pritiskanjem i valjanjem.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok