MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 02. 12. 2019.

Danas je Dan Grada Osijeka

2. XII. - Dan Grada Osijeka2. XII. - Dan Grada Osijeka

Tim povodom, na svojoj FB-stranici, zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota napisao je sljedeće:

Sretan ti 233. rođendan, dragi moj grade...

Legice i lege, na današnji dan 1786. godine, ujedinjenjem Gornjeg grada, Tvrđe i Donjeg grada nastao je Osijek kakvoga poznajemo. Grad sastavljen od različitih povijesnih, kulturnih i svjetonazorskih vrijednosti, ali sa zajedničkom poveznicom tolerancije, uključivosti i otvorenosti. To je ono što nas, kao građane, Osječane i stanovnike Hrvatske čini iznimno ponosnima.

Kroz vrijeme, mijenjale su se generacije ljudi, životne navike, tehnologije i države, ali naš je grad ostao istinsko i značajno središte Slavonije i Baranje.

Želeći stvarati Osijek još poželjnijim mjestom za život, otvarati mu vrata gospodarskom napretku, razvoju novih industrija, kao što je sjajna IT-niša, i njegovanja postojećih tradicionalnih grana poput prehrambene i prerađivačke industrije, svoju rođendansku čestitku koju danas, prigodno objavljujemo, zapravo živimo 365 dana u godini.

Ljubav prema svojem gradu pokazujemo i pokazivat ćemo otvarajući ga prijateljima koji ga vide kao svoj budući dom, stvarat ćemo plodno tlo za povratak mnogih koji su se raselili u vrijeme gospodarske krize te ćemo ga učiniti ugodnim mjestom za život svima nama koji u Osijeku nalazimo svoju životnu oazu.

Sretan Ti rođendan, Grade na Dravi...

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok