MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 10. 2019.

Izrada kasica-prasica u "Oazi" (III)

Vrijedni mali kreativciVrijedni mali kreativci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 4. X. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je sedamnaesta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Na toj radionici konačno je završena izrada kasica-prasica. Opis prethodnih radionica vidjeti OVDJE i OVDJE.

Radionica je bila veoma raznolika. Neki su imali već obojane svinjice pa je uslijedilo ukrašavanje i bušenje rupice za ubacivanje novca. Oni koji su prošli put tek oblikovali svoje svinjice, ovaj su ih put premazivali prvo bijelom bojom za podlogu, a zatim bojali u boju po želji. Za ukrašavanje im je ponuđeno svašta: od raznih ukrasnih trakica, perlica do djevojčicama omiljenih šljokica, kojih je ovaj puta bilo manje po stolu jer su savladale kako ih upotrijebiti, a da ih ne razbacuju.

Završni potez bio je premaz koji svijetli u mraku, što je djecu posebno radovalo. Naravno da je nakon premazivanja tim premazom gašeno svijetlo da bi vidjeli kako kasice-prasice izgledaju. Djeca su bila oduševljena. Zaista su svijetlile, a možda najviše stolnjak na kojem su djeca radila. Kasice su odlično ispale i djeca su ih rado ponijela svojim kućama.

Na radionici je sudjelovalo jedanaestero djece. Dobro su se zabavili i opet malo uprljali, ali sve će se to oprati. Kako je tema bila izrada kasica, voditeljica radionice ih je pitala za što će štedjeti novac u tim kasicama. Odgovor je uglavnom bio "za more", a jedna djevojčica će štedjeti za laptop.

Zabavne radionice za djecu održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Pročitano 283 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok