MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 05. 09. 2019.

Biciklijada "Mali Pariz – Klakar"

Otkazana biciklijada 'Mali Pariz - Klakar'Otkazana biciklijada 'Mali Pariz - Klakar'Slavonskobrodska Udruga marketinških aktivnosti "LIMA" već niz godina organizira vjerojatno najjedinstveniju biciklijadu u Hrvatskoj pod imenom "Mali Pariz – Klakar". Ta se biciklijada vozi od slavonskobrodskog kvarta "Mali Pariz" pa sve do 26 kilometra udaljenog pitoresknog slavonskog sela "Klakar".

Prošle godine na toj biciklijadi učestvovalo je preko 300 biciklista iz Slavonskog Broda i okoline te iz drugih gradova i inozemstva. Nakon bicikliranja, svi sudionici su na Poljoprivrednom turističkom gospodarstvu Mata u Donjoj Bebrini mogli uživati u odmoru i slavonskim delicijama, kao i u tamburaškoj svirci.

Inače biciklijada zvučnog imena "Mali Pariz – Klakar" zamišljena je kao vožnja biciklista amatera i cikloturista dijelom Brodsko-posavske županije. Ime je smišljeno kao šaljiva asocijacija na automoto-trku Pariz – Dakar kako bi bila lakše pamtljiva. Cilj biciklijade je promocija kontinentalnog dijela Republike Hrvatske kroz cikloturizam i gastronomsku ponudu ovog kraja.

Ove godine biciklijada "Mali Pariz – Klakar" najavljivana je za subotu, 7. IX. 2019. godine, ali je iz nekog razloga otkazana. Opet će se organizirati 2020. godine.

(Izvor: 035portal.hr, malipariz-klakar.com –  OTKAZANO)

Napomena: Jedan od kvartova Slavonskog Broda zove se Mali Pariz, za razliku od južnog dijela Bolmana koji se zove – Pariz, što potvrđuje i "Leksikon naselja Hrvatske" Božidara Feldbauera (Zgb, 2004): "Bolman ... Dijelovi naselja su zaseoci: Babin Grob, Gakovac, Krčevine-Dubovno, Pariz, Sepeš, Taborište i Topolje..." U posljednje vrijeme, naime, u nekim se medijima taj dio Bolmana uporno zove – Mali Pariz, iako Bolmanci govore samo – Pariz.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok