MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 26. 08. 2019.

Obavijest o objavi LAG-natječaja iz LRS za provedbu Mjere 3.1.1. "Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga"

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja objavljuje 23. kolovoza 2019. godine šesti LAG-natječaj iz Lokalne razvojne strategije za provedbu Mjere 3.1.1. "Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga", koja je sukladna tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine (PRR). 

http://lag-baranja.hr/lag/lag-natjecaji

Rok za podnošenje prijava je od 9. rujna do 9. listopada 2019. godine. Prijave se šalju isključivo preporučenom pošiljkom s povratnicom.

Predmet natječaja je ulaganje u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga na LAG-području koje čine: općine Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac te Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju je 75.000,00 EUR (574.374,00 HRK). Najniža ukupna vrijednost projekta i javne potpore iznosi 15.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Najviša ukupna vrijednost javne potpore po projektu iznosi 15.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a ukupna vrijednost projekta ne smije biti veća od 100.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • jedinica lokalne samouprave,
  • trgovačko društvo u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave,
  • javna ustanova neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači jedinice lokalne samouprave, osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola,
  • udruga koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade - fundacije),
  • vjerska zajednica koja ima organizacijski oblik na lokalnom nivou i koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i
  • lokalna akcijska grupa koja je odabrana unutar Programa.

Na ovaj Natječaj jedan (isti) nositelj projekta može podnijeti najviše dvije prijave projekta, za različitu vrstu prihvatljivih projekata. U sklopu ovoga Natječaja potpora se može dodijeliti za najviše dva prijavljena projekta s područja jedne jedinice lokalne samouprave samo ako se radi o prijavi različitih projekata, neovisno o tome radi li se o jednom (istom) ili dva različita nositelja projekta. Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave i ostalim uvjetima mogu se pronaći u LAG-natječaju.

Tekst LAG-natječaja, kao i ostala prateća dokumentacija, nalaze se na web-stranici LAG-a Baranja pod rubrikom LAG natječaji, kao i na ovoj web-stranici: OVDJE.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok