MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 15. 07. 2019.

Obavijest o objavi LAG-natječaja iz LRS za provedbu Mjere 1.2.1. "Potpora poljoprivrednicima za ulaganje u proizvodnju proizvoda s dodanom vrijednosti", koja je sukladna tipu operacije 4.2.1.

Lokalna akcijska grupa Baranja dana 15. srpnja 2019. godine objavljuje novi LAG-natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja za Mjeru 1.2.1. "Potpora poljoprivrednicima za ulaganje u proizvodnju proizvoda s dodanom vrijednosti", koja je sukladna tipu operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.–2020. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG-natječaju iznosi 788.523,68 HRK, a visina potpore po projektu iznosi minimalno 15.000 EUR i maksimalno 25.000 EUR.

Nositelj projekta mora imati sjedište na području LAG-a Baranja i ulaganje se mora provoditi na području LAG-a Baranja, koje čine:

  • Općine: Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac
  • Gradovi: Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka, odnosno naselje Tvrđavica i Podravlje

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru prije objave Natječajauključujući početnike
  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja prijave projekta, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru u odgovarajućim registrima/upisnicima koje vode ministarstva propisana Pravilnikom o registraciji subjekata te registraciji i odobravanju objekata u poslovanju s hranom
  • proizvođačka organizacija priznata sukladno posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu bude registrirana za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru.

Prihvatljive aktivnosti:

  • Ulaganje u građenje / rekonstrukciju i / ili opremanje
  • Kupnja gospodarskih vozila, poljoprivrednih strojeva i opreme
  • Kupnja zemljišta i objekata radi realizacije projekta
  • Prilagodba novouvedenim standardima

Rok za podnošenje prijava: od 6. kolovoza 2019. godine, a najkasnije do 13. rujna 2019. godine.

Sva pitanja vezana za natječaj može gu se postaviti putem maila: info.lagbaranja@gmail.com

Za potrebe pripreme i informiranja potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG-natječaj održat će se informativne radionice. Raspored radionica bit će objavljen na web-stranici LAG-a Baranja naknadno.

Tekst LAG-natječaja, kao i ostala prateća dokumentacija, nalaze se na web-stranici LAG-a Baranja pod rubrikom LAG natječaji, kao i na ovoj web-stranici: OVDJE.

Pročitano 68 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok