MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 19. 04. 2019.

Promocija knjige Milana Dvornića

Dušanka Marković, Bogdan Šekarić, Aleksandra Dvornić, Milan DvornićDušanka Marković, Bogdan Šekarić, Aleksandra Dvornić, Milan Dvornić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U petak, 19. IV. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, održana je promocija knjige Milana Dvornića "Narodni običaji Srba u Baranji". Izdavač knjige i organizator promocije bilo je Vijeće srpske nacionalne manjine (VSNM) u Gradu Belom Manastiru, a knjiga ima 350 stranica i preko 210 geografskih karata, fotografija, crteža i autorovih umjetničkih slika.

Promociju je, pred stotinjak posjetilaca, vodila Aleksandra Dvornić, a o knjizi su govorili Predrag Stojanović, predsjednik VSNM i zamjenik belomanastirskog gradonačelnika, dr. Drago Njegovan iz Novog Sada, muzejski savetnik i viši naučni saradnik, autor Milan Dvornić, Jadranka Radošević, prof., lektorica knjige, recenzent Bogdan Šekarić, viši kustos etnolog iz Muzeja Vojvodine u Novom Sadu, recenzentica Dušanka Marković, kustos – muzejski savetnik Muzeja Grada Novog Sada, i Davorin Taslidžić, ravnatelj Zavoda za baranjsku povjesnicu.

A da bi publika čula kako zvuči baranjski srpski divan, Jovan Vilić iz Bolmana pročitao je tzv. "svatovski očenaš", u knjizi zapisan na 115. i 116. stranici.Stotinjak posjetilaca i gostiju na promocijiStotinjak posjetilaca i gostiju na promociji

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok