MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 13. 03. 2019.

Početna konferencija BM-projekta iz programa "Zaželi"

Učesnici konferencije u belomanastirskom Hotelu PatriaUčesnici konferencije u belomanastirskom Hotelu Patria

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

U srijedu, 13. III. 2019. godine, s početkom u 10 sati, u Hotelu Patria u Belom Manastiru održana je početna konferencija projekta "Zajedno za bolju i sretniju budućnost" iz "Zaželi - Programa zapošljavanja žena". Projekt je vrijedan 9.763.855,19 kuna, a ugovor za njega potpisan je 17. I. 2019. godine u Ivanić Gradu.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri na projektu su Grad Beli Manastir, općine Petlovac i Popovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Beli Manastir. Na konferenciji je sudjelovao i belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob te načelnici općina Petlovac i Popovac Milan Knežević i Zoran Kontak. Na konferenciji je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Skup su pozdravili ravnateljica GDCK Beli Manastir Ines Rudić i gradonačelnik Tomislav Rob. Projekt je predstavila Jelena Momčilović, asistentica na projektu, a kratka izlaganja na temu "Učinkovitost socijalnih usluga u izvaninstitucionalnom okviru" imali su: Sanda Lazar (Centar za socijalnu skrb Beli Manastir), Martina Hećimović (Gradsko društvo Crvenog križa Osijek), Senka Dornjak (Crveni križ Darda), Katarina Bajsić (Udruga žena "Izvor" Općine Kneževi Vinogradi) te Mirela Alagić (P.G.D.I.).

Potom je 60 žena dobilo ugovor o zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme (dvije godine) za poslove gerontodomaćice – pružanje usluge potpore i podrške u kućanstvu za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Svaka od njih brinut će se o pet korisnika s područja Grada Belog Manastira (40 gerontodomaćica) te općina Petlovac i Popovac (po deset), što znači da će na spomenutom projektu biti – 300 korisnika. Novozaposlenim gerontodomaćicama ustupljeni su i bicikli kako bi brže i lakše mogle obilaziti svoje korisnike.

A koliki je bio interes za radno mjesto gerontodomaćice, pokazuje i podatak da su se na natječaj za 60 radnih mjesta prijavile 183 kandidatkinje. Tako velik broj zainteresiranih žena dovoljno govori o današnjoj socijalnoj slici u Gradu Belom Manastiru, općinama Petlovac i Popovac, ali i u cijeloj Baranji.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok