MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 28. 02. 2019.

Dnevni boravak: Koliko znamo o antibioticima?

Jasmina Janković (druga slijeva)Jasmina Janković (druga slijeva)U četvrtak, 28. II. 2019. godine, od 16 do 17:30 sati, održana je u "Oazinom" dnevnom boravku edukacijska radionica na temu "Koliko znamo o antibioticima?" Radionicu je držala farmaceutska tehničarka Jasmina Janković iz Belog Manastira.

Na radionici, koju je organizirala Jelena Opačić-Matijević, bilo je devet korisnica i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić. Tema je bila zanimljiva, pogotovo u današnje vrijeme (pre)velikog korištenja lijekova.

Predavačica je prvo govorila općenito o antibioticima: za što se koriste, kako ih piti, na što treba posebno obratiti pažnju kod njihovog uzimanja… te o probioticima i prebioticima. Posebno je bilo zanimljivo čuti koji su to najpoznatiji prirodni antibiotici, na koje obično zaboravljamo jer se najčešće liječimo umjetnim lijekovima.

Zanimljiva tema, pogotovo u današnje vrijemeZanimljiva tema, pogotovo u današnje vrijemeNeki od najpoznatijih prirodnih antibiotika su:

Radionica je dio aktivnosti "Oazinog" projekta "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi". Taj projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao jednokratnu financijsku podršku (vidjetiOVDJE).

Pročitano 266 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok