MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 11. 08. 2018.

Izjava o privatnosti

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U svibnju 2018. godine nastupila je korjenita promjena u zakonodavstvu Europske Unije koja se tiče zakona o privatnosti – Opća uredba o zaštiti podataka, koja donosi, među ostalim, novi pravni okvir za dobivanje privola, zaštitu podataka i prijenos podataka u treće zemlje. Opća uredba o zaštiti podataka (na engleskom General Data Protection RegulationGDPR) novi je zakon o zaštiti privatnosti i osobnih podataka koji će se primjenjivati u svih 28 država članica EU-a.

Cilj Europske komisije bio je korisnicima dati više nadzora nad načinom na koji se njihovi podaci upotrebljavaju, odnosno zloupotrebljavaju. Opća uredba o zaštiti podataka primjenjuje se samo na osobne podatke. Tvrtke koje pribavljaju osobne podatke od ispitanika (korisnika) smatraju se voditeljima obrade, a naredbe za obradu podataka daju izvršiteljima obrade, koji obradu vrše u ime voditelja obrade.

Sukladno tome Mirovna grupa Oaza je na svojoj web-stranici postavila dvije obavijesti o tome koje podatke prikuplja od posjetitelja. Prva je Izjava o privatnosti, a druga je obavijest koja se javlja na dnu naslovnice u kojoj se posjetioci obavještavaju koji se kolačići prikupljaju i za što su isti zaduženi.

"Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije."

Dovoljno je kliknuti na opciju "OK" ili ukoliko vas detaljnije zanima ići na link "Više informacija". Može se dogoditi da se prilikom svake posjete stranice prikazuje ta obavijest. U tom slučaju u svom internet-pregledniku morate omogućiti "Dopuštanje web-lokacijama da spremaju i čitaju podatke kolačića" (za Mozillu vidjeti ovdje).

Pročitano 383 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok