MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 30. 03. 2018.

Velika donacija "Oazinoj" burzi

Donatorica Nela Rubin iz Zagreba (desno)Donatorica Nela Rubin iz Zagreba (desno)U petak, 30. III. 2018. godine, u poslijepodnevnim satima, u Osijeku je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić preuzela veliku količinu odjeće i obuće (pun gepek i stražnja sjedišta!) za "Oazinu" burzu od Nele Rubin, arhitektice iz Zagreba. Kako je došlo do te vrijedne donacije?

Gospođa Rubin stanuje u zagrebačkoj Ulici Dragutina Golika 36, u velikoj zgradi s oko 150 stanova, u kojima živi oko 350 osoba. Jednog dana u prostoriji s kantama za odlaganje otpada zatekla je skoro novu garderobu. Bilo joj je čudno da netko baca upotrebljivu i nosivu odjeću pa je pomislila da bi se takva roba mogla donirati nekome kome je potrebna. Na veliki papir napisala je obavještenje svim stanarima koji imaju višak odjeće i obuće da robu mogu ostaviti u toj prostoriji, s napomenom da roba mora biti oprana i donekle uredna. Na veliko iznenađenje gospođe Rubin, za kratko vrijeme skupilo se dosta toga. Po svoj prilici ta je "akcija" dobro došla stanarima da se riješe odjeće i obuće koju su čuvali za "neka bolja" vremena (na primjer, kad smršave, kad im djeca odrastu, kad se vrati stara moda itd.), koja nikako da dođu...

Pun gepek...Pun gepek...... i stražnja sjedišta... i stražnja sjedištaUloživši dosta truda da se ostavljena roba razvrsta i složi, gospođa Rubin se postarala da odjeću za odrasle donira jednoj zagrebačkoj udruzi čiji su članovi starije osobe s invaliditetom. No, dosta odjeće, pa i obuće, bilo je za djecu i mlade. Što s njom? Najbolje bi bilo proguglati internetom i vidjeti radi li netko nešto s takvom polovnom robom. A Google je pokazao da se time bavi "Oazina" burza odjeće i obuće iz Belog Manastira. Zato je gospođa Rubin poslala poruku Mirovnoj grupi Oaza, a onda se u komunikaciji s "Oazinom" projekt-koordinatoricom došlo do zaključka da bi "Oaza" robu mogla preuzeti u Osijeku jer je – gle! – današnja Zagrepčanka zapravo – Osječanka. Naime, nakon studija arhitekture ostala je živjeti u Zagrebu, a u Osijek često dolazi jer u njemu ima bližu rodbinu.

I tako su se, nakon dosta e-mailova i telefonskih razgovora, u Osijeku srele "Oazina" projekt-koordinatorica i dobrovoljna zagrebačka koordinatorica za humanitarne donacije. Pri pretovaru robe iz jednog u drugi automobil, raspričale su se ne samo o "Oazinim" korisnicima koji će dobiti odjeću i obuću, i ne samo o ostalim "Oazinim" aktivnosti, nego i o potrebi da se što više građana uključuje u dobrotvorne akcije. I to ne samo zbog onih koji su u potrebi, nego i zbog građana samih. Divno je pokloniti nekom nešto: odjeću, obuću, lijepu riječ, pomoć koja je nekom potrebna..., a takvih danas nije malo.

Na koncu, Mirovna grupa Oaza uime svojih korisnika najsrdačnije zahvaljuje Neli Rubin i stanarima zgrade u zagrebačkoj Ulici Dragutina Golika 36. Svojom nesebičnom gestom obradovat će neke Baranjce kojima je takva pomoć najpotrebnija.

Pročitano 1014 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok