MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 06. 08. 2017.

Rad "Oazine" projektne asistentice (VII/2017)

Dragana NikolićDragana NikolićMjesec srpanj 2017. godine bio je četvrti mjesec otkad je u Mirovnoj grupi Oaza zaposlena Dragana Nikolić iz Belog Manastira kao projektna asistentica na provođenju "Oazinih" projekata, inače učiteljica po zanimanju. Evo što je radila tokom tog mjeseca:

  • Svakodnevno je odrađivala tzv. press clipping, koji uključuje članke, fotografije i videozapise na "Oazinoj", kao i na drugim web-stranicama.
  • Pratila je i vodila evidenciju objava na Burzinoj facebook-stranici.
  • Išla je na izlet u Karanac, koji je organiziran za osobe starije od 60 godina, na Akademiju blata, koja se održavala u Ulici izgubljenog vremena u dvorištu poznatog etnorestorana "Baranjska kuća". Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II".
  • Slagala je po ormarima i kutijama posluženja za "Oazine" korisnike, pazeći kako će se što trošiti s obzirom na istek roka važenja.
  • Zamjenjujući "Oazinu" fizioterapeutkinju Antoniju Papak, tri tjedna vodila je medicinsku gimnastiku za starije žene, svakog ponedjeljka, srijede i petka, te vodila brigu o potpisnim listama i ostaloj papirologiji. Sve je to popraćeno ugodnim druženjem uz muziku i priču o različitim dogodovštinama. Na kraju Draganinog održavanja gimnastike, korisnice su na svoju inicijativu odlučile organizirati malo druženje nakon posljednjeg zajedničkog treninga.
  • Zajedno s projekt-koordinatoricom i ostalim članicama tima osmišljavala je i pripremala materijale za dječje radionice, brinula o potpisnim listama i bila zadužena za pripremu osvježenja te fotografiranje. Pisala je članke i pozive za "Oazinu" web-stranicu i izrađivala različite tablice za potrebe "Oazinih" projekata.
  • Odlazila je na Radio Bansku kosu po snimljene radioemisije te ih evidentirala. Pazila je na rad "Oazinog" internet-kluba i evidentirala korisnike. Pomagala je u "Oazinoj" burzi odjeće i obuće (zaprimala, slagala, izdavala robu) i ispunjavala potrebne obrasce.
  • Skupa s ostalim "Oazinim" zaposlenicama zaprimila je veliku donaciju odjeće koja je na paletama stigla preko Unicefa. Zaprimanje je obuhvaćalo: (1) nošenje kutija i vreća s odjećom i obućom; (2) slaganje te razvrstavanje iste odjeće i obuće, kao i odlaganje zimske odjeće i obuće u garažno skladište; (3) fotografiranje i pisanje članka o toj donaciji, kao i drugim donacijama, kojih je ovaj mjesec bilo poprilično.
  • Fotografirala je sve aktivnosti i pisano ih dokumentirala, skenirala različite dokumente te ih pretvarala u pdf-format. Pronalazila je različite podatke na internetskim stranicama, kao i pretipkavanje podataka. Neke aktivnosti je popratila i pisanjem članka o njima. Skenirala je sve potrebne dokumente za završni izvještaj.
  • Brinula se o potpisnim listama za starije osobe koje besplatni čitaju novina i imaju pravo na besplatan pristup internetu. Fotografirala je druženja starijih osoba u "Oazinim" prostorijama te ih evidentirala.
  • Prisustvovala je javnom savjetovanju Grada Belog Manastira u Etnološkom centru baranjske baštine, kao i informativnoj radionici za Poziv "Zaželi! – Program zapošljavanja žena" u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, odn. Upravljačkog tijela Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Osim sudjelovanja u diskusiji, fotografirala je te događaje i napisala članak o savjetovanju, odnosno radionici.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok