MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 03. 2007.

Konferencija o rezultatima projekata iz programa CARDS 2002

Predstavljanje 'Oazinog' projekta
Predstavljanje Oazinog projekta

Predstavnica "Oaze", projekt-koordinatorica Vesna Nedić, prisustvovala je završnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati projekata udruga sufinanciranih od Europske Unije u sklopu programa CARDS 2002 "Pružanje usluga neprofitnog sektora u zaštiti zdravlja, socijalnoj skrbi, izvaninstitucionalnom obrazovanju i zaštiti obitelji". Konferencija je održana u Zagrebu, u Muzeju Mimara. Organizirala ju je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, koja je ujedno i pružala tehničku pomoć svim udrugama čiji je projekt prihvaćen od Europske komisije.

Pored upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, konferenciji su prisustvovali i šef izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Degerta i Dorica Nikolić, državna tajnica za područje socijalne skrbi u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.
Tim povodom predstavnica "Oaze" istakla je ulogu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji je "Oazi" bio partner na projektu "Besplatna informatička obuka i  tečaj engleskog jezika za nezaposlene Baranjce".

Govoreći o tom projektu, upoznala je prisutne s rezultatima:
- informatičku obuku polazilo je 89 osoba (ukupno 630 odrađenih sati, što je više od planiranog)
- tečaj engleskog jezika pohađala je 81 osoba (ukupno 560 odrađenih sati)
- 288 osoba su koristile internet u "Oazi" ili su se u slobodno vrijeme služile  kompjuterima za svoje svrhe (po planu je bilo 50 osoba)
- bilo je 2647 pristupa interneta (po projektu 640 pristupa, što je  400% više nego što se planiralo)
- 12 osoba je dobilo posao (neki za vrijeme edukacija, a neki nakon nje – nažalost, većina samo sezonski preko ljeta)
- zanimljiv je podatak da su od ukupnog broja educiranih 84% polaznika tečaja engleskog jezika i 72% polaznika informatičke obuke bile žene; bilo bi zanimljivo daljim istraživanjem utvrditi da li zato što ima više nezaposlenih žena ili se žene više odlučuju na dodatno usavršavanje.

Pročitano 1230 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok