MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 06. 07. 2017.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VI/2017)

Donacija od 6. VI. 2017. godineDonacija od 6. VI. 2017. godine"Oazina" burza odjeće i obuće od šestom mjesecu 2017. godine djeluje u okviru novog "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Roba je od donatora preuzimana 30 puta, a korisnicima izdavana 58 puta.

Burza je donijela odluku da od ovog mjeseca može preuzimati samo sezonsku robu jer je nastala situacije da na lageru ima dosta zimskih kapute koje sada nitko neće, a nema npr. majica s kratkim rukavima. Zato su "Oazine" zaposlenice zimsku odjeću i obuću pakovale u kutije i vreće, lijepili ih te označavale kao "zimsko" i odlagale u skladišni prostor u garaža u dvorištu Društvenog centra. Dosta odjeće je i otpisano jer je dugo stajala i zauzimala prostor, a korisnicima nije od koristi (cipele na štikle, svečane košulje i sl.).

Nešto od takve robe "Oazina" gerontokrojačica Jelena pokušava reciklirati te napraviti nešto što će korisnici htjeti preuzeti. Od sukanja je npr. pravila velike torbe, u koje se korisnicima pakuju stvari koje izaberu, budući da obično u Burzu dođu bez ikakvih vrećica. Također je skraćivala duge hlače u šorceve, koji se mogu nositi za vrijeme toplih dana.

Najveća potražnja bila je za laganom ljetnom sportskom odjećom (za odrasle, djecu i bebe), a ovaj mjesec toga je bilo najmanje. Tražile su se i ljetne papuče, a i njih je bilo malo.

Pročitano 593 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok