MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 18. 04. 2017.

Četvrta likovno-kreativna radionica u Bolmanu

Oslikavanje svilenih marama batik-tehnikomOslikavanje svilenih marama batik-tehnikomU petak, 18. IV. 2017. godine, od 18:30 do 20:30, u bolmanskoj udruzi "Zlatna žena" održana je četvrta likovno-kreativna radionica (od šest) u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je bilo 12 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Oslikana maramaOslikana maramaTo smo mi napravile...To smo mi napravile...Na četvrtoj radionici korisnice su oslikavale svilene marame batik-tehnikom. Bile su oduševljene, ali i uplašene, bojale su se da neće uspjeti savladati novu tehniku. Marame se omotaju oko plastične boce i bojaju bojama za svilu. Na neke od marama, dok su još vlažne od boje, pospe se krupna sol jer se na taj način dobiva mramorna osnova. Nakon bojanja, marame se suše te se boja fiksira peglanjem.

Na koncu su se korisnice divile svojim radovima i bile iznenađene onim što su njihove ruke izradile.

Pročitano 843 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok