MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 16. 03. 2017.

Najava kazališne premijere u Belom Manastiru

U subotu, 18. III. 2017. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani, premijerno će biti izvedena nova predstava Gradskog kazališta Beli Manastir "Regina Panoniae".

Predstava je temeljena na stvarnim povijesnim događajima, upakirana u humor s (izmišljenim) komičnim karakterima likova, i govori o tome kako nastaje predstava. Publika se vraća u 18. stoljeće, u doba kad su na povijesnoj sceni bili barun Franjo Trenk i carica Marija Terezija. Prikazan je na humorističan način život carske obitelji Marije Terezije, posjet baruna Trenka, njihove ispovijesti katoličkom svećeniku – koji je stručnjak za vina i lijepe žene – te raskrinkavanje uhoda i ostalih tajni vezanih za život oko carske obitelji.

Predstava je rađena prema predlošku Dunje Škrebljin i uz stručnu pomoć ravnatelja Drame osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Miroslava Čabraje, koji potpisuje režiju, adaptaciju teksta i izbor glazbe. U predstavi glume: Ana – Marija Zorčec, Aleksandar Momčilović, Biljana Marušić, Nebojša Šimić, Branko Katalinić, Igor Farkaš, Davor Burić i Dunja Vlahek. Za zvučne i svjetlosne efekte zadužen je Zoran Herman.

Pročitano 929 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok