MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 11. 03. 2017.

Zajedničko opremanje ljetne pozornice u ECBB-u (I)

Prvi radni sastanakPrvi radni sastanakU subotu, 11. III. 2017. godine, s početkom u 10 sati, u Uredu LAG-a Baranja održan je prvi radni sastanak u sklopu građanske akcije "Zajedno do udobnije i bogatije ljetne pozornice", koja je LAG-u Baranja odobrena u sklopu Poziva Zaklade Slagalica "Naš doprinos zajednici".

Na sastanak su pozvane predstavnice raznih, uglavnom ženskih udruga koje djeluju na području Grada Belog Manastira. Odazvale su se: Radmila Ognjenović iz Srpskog udruženje žena (SUŽ) "Dukat", dr. Ibojka Sičajmov iz "Mađarske katoličke žene" – Baranja Beli Manastir, Marija Keler iz Društva "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir, Franciška Drgalić iz Matice umirovljenika Hrvatske – Udruga Beli Manastir te Ana Jeličić i Vesna Nedić iz "Oaze".

Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja, upoznala je prisutne s građanskom akcijom te ih informirala da će se provesti pet radionica u Etnološkom centru baranjske baštine (ECBB) na kojima će se 120 jastuka i 50 marama i dekica ukrašavati elementima tradicionalnog baranjskog narodnog veza. Tim jastucima, maramama i dekicama opremila bi se otvorena ljetna pozornica u Etnološkom centru i oni bi bili na raspolaganju posjetiocima u hladnijim danima. Na sastanku su bile i LAG-ove aktivistice odn. volonterke Aleksandra Dvornić i Mila Lečić.

Do sljedećeg sastanka prisutne predstavnice udruga, a i one koje se nisu odazvale na sastanak, mogu predložiti motive kojima bi se mogli ukrašavati spomenuti jastuci, marame i dekice, a potom će se napraviti izbor motiva i plan održavanja radionica.

Pročitano 863 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok