MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 07. 12. 2016.

Druženje starijih kod bake Zore

Mirko, Mirko, Spasoja i baka ZoraMirko, Mirko, Spasoja i baka ZoraU srijedu, 7. XII. 2016. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje stariji osoba kod bake Zore Panić iz Belog Manastira. U posjet su joj, naime, došla tri "mladića" od 80 godina: Mirko, Mirko i Spasoja (na slici), te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Druženje je, kako to Antonija kaže, proteklo u smijehu i "zafrkanciji". "Dečki" su ispunjavali loto-listiće i pričali što bi napravili da osvoje velike novce, a baka Zora ih je "zafrkavala" da im je "zaništa" da osvoje novce kad su ostarjeli i nemaju ga na što potrošiti.

Dalje su se nizale različite tema, a jedna je bila i sjećanje na mladost. Kako je Antonija udajom iz Dalmacije došla u Baranju, to ih je podsjetilo da su neki od njih nekad davno i radili u Dalmaciji. Osim lakih i zabavnih, bilo je i dubokoumnih tema, na primjer odakle su došli Hrvati na prostore današnje Hrvatske...

U ugodnom društvu i zanimljivim razgovorima vrijeme je brzo prošlo pa su "mladići" krenuli svojim kućama, a Antonija je ostala još neko vrijeme da bi s bakom Zorom malo – izogovarala vremešne "dečke".

Pročitano 982 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok