MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 15. 05. 2009.

Godišnjak maturanata Gimnazije Beli Manastir

Ispraćaj maturanata
Maturanti su ispraćeni s Godišnjakom maturanata

U petak, 15. V. 2009. godine, za 42 maturanta Gimnazije Beli Manastir, od kojih su neki "Oazini" korisnici i učesnici "Oazinih" projekata, priređen je svečani ispraćaj iz škole u kojoj su znanja sticali četiri godine. Ispraćaj je uključivao bogat program koji su tradicionalno pripremili učenici trećih razreda. Uz crvenu ružu maturantima je uručen i tvrdoukoričeni, prethodnog dana odštampani "Godišnjak maturanata Gimnazije Beli Manastir generacije 2008./2009.", u kome se na 76 stranica formata 21 x 26 cm nalazi čak 238 kolor-fotografija, uključujući i slike svih profesora te ravnatelja, pedagogice i nenastavnog osoblja.

Svakom maturantu posvećena je jedna stranica s osnovnim podacima o njemu te sa sadašnjom i slikom dok je bio malo dijete. Po jednu stranicu dobili su i svi razrednici za oproštajni tekst od razreda koji su vodili četiri godine, ali i pedagoginja koja je ukratko predstavila Gimnaziju Beli Manastir. Ostale stranice ispunjene su fotografijama sa školskih aktivnosti i sa ekskurzija te neizostavnim školskim "biserima" učenika i profesora, kojih su tokom školovanja nakupilo podosta.

Inicijator stvaranja godišnjaka i volonterska urednica te knjige, koja će baranjskim gimnazijskim maturantima biti lijepa uspomena na srednjoškolske dane, bila je Vesna Nedić, aktivistica Mirovne grupa Oaza. Godišnjak je s 15.000 kuna financirala "Slagalica", zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka.

Ispraćaj maturanata
Posljednji zagrljaj ove generacije maturanata
Ispraćaj maturanata
Profesor Vjekoslav Sučić s maturantima

Članak o ispraćaju gimnazijalaca može se pročitati i na internetskim stranicama Gimnazije Beli Manastir. U tom članku "Godišnjak maturanata…" uopće se – začudo – ne spominje iako je to prvi (a usto i reprezentativni) godišnjak u njenoj dugoj povijesti od nastanka 1963. godine.

Prethodni i sljedeći članak: « Kvadrilja u Belom Manastiru Akcija "Ruža" »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok