MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 05. 2015.

LAG-ova radionica za baranjske udruge

Branislav Vorkapić i Daniela MilosavljevićBranislav Vorkapić i Daniela MilosavljevićU sklopu dvodnevne manifestacije "Dani udruga Baranje", Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja održala je u petak, 8. V. 2015. godine, s početkom u 17 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira radionicu na temu "Stanje provedbe LEADER-pristupa u RH i novi Zakon o udrugama". Na radionici su uime Mirovne grupe Oaza bile projekt-koordinatorica Vesna Nedić i suradnica za pripremu i provedbu projekata Sanela Stanojević.

Malo učesnika, ali mnogo pitanjaMalo učesnika, ali mnogo pitanjaRadionica je održana u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom (RRA) Slavonije i Baranje i Organizacijom za građanske inicijative (OGI), a cilj joj je bio upoznavanje predstavnika neprofitnih organizacija s razlozima donošenja novog Zakona o udrugama, s naglaskom na odredbama koje iziskuju korekcije u postojećim statutima te na promjenama koje nastaju stupanjem na snagu novog Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Lidija Dabić, voditeljica ureda LAG-a Baranja, na samom je početku predstavila LAG Baranja te prezentirala stanje provedbe LEADER-pristupa u Republici Hrvatskoj. Na radionici je sudjelovao mali broj predstavnika baranjskih udruga, ali su postavljali mnogo pitanja pa je radionica neplanirano trajala četiri sata. Najviše su ih zanimale konkretne informacije vezane za financijsko poslovanje udruga te promjene statuta u skladu s novim Zakonom o udrugama. Navedene teme prezentirali su Branislav Vorkapić i Daniela Milosavljević iz osječkog OGI-ja.

Pročitano 1088 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok