MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 18. 02. 2015.

Pružanje besplatne pravne pomoći u "Oazi"

Pravnice Veselinka Kastratović i Mila MarinkovićPravnice Veselinka Kastratović i Mila MarinkovićU "Oazi" se od 1. listopada (X) 2014. godine svake srijede, a od 1. I. 2015. godine svake druge srijede od 9-12 sati pruža besplatna pravna pomoć (BPP) svim Baranjcima. Pomoć pružaju diplomirane pravnice s položenim pravosudnim ispitom iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, udruge ovlaštene za takvu pomoć s višegodišnjim iskustvo.

Ta aktivnost provodi se u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partneri na projektu su Grad Beli Manastir i spomenuti Centar, a suradnici Matica umirovljenika Grada Belog Manastira, Maticom umirovljenika Osijek i Matica umirovljenika Općine Darda.

Osim u Belom Manastiru, BPP pruža se još i u Dardi, u prostorijama Crvenog križa istog dana kad i u Belom Manastiru, ali od 12-14 sati, te svakodnevno u Centru u Osijeku.

U sklopu spomenutog projekta starija će se populacija savjetovati o ostvarivanju raznih prava u svrhu sprečavanja zloupotrebe raznih ugovora o uzdržavanju starijih osoba, a posebno ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju. Sindikatu umirovljenika Hrvatske svakodnevno se obraćaju umirovljenici zbog zloupotrebe takvih ugovora, zbog čega je Ministarstvu pravosuđa upućena inicijativu za ukidanje dosmrtnog uzdržavanja i za pooštravanja uvjeta za sklapanje doživotnog uzdržavanja.

Pročitano 1095 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok