MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 09. 02. 2015.

Rad "Oazine" praonice (I/2015)

Vodi se i evidencija pranja vešaVodi se i evidencija pranja vešaMirovna grupa Oaza vrši socijalnu uslugu pranja rublja uglavnom za svoje korisnike koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. Većinom su to stare i bolesne osobe, koje žive same i nemaju mogućnosti pranja rublja, pa im je "Oazina" usluga znatna pomoć u svakodnevnom životu i u održavanju higijene.

Gerontodomaćice donose rublje na pranje u "Oazinu" praonicu u Društvenom centru, potom ga suše, slažu i vraćaju korisnicima, a nekima odnose i kući odmah nakon pranja jer imaju zaštićen prostor za sušenje. U mjesecu januaru 2015. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno 10 mašina rublja. Od toga je ugroženim Belomanastircima oprano devet mašina za ukupno pet osoba. Prala se posteljina, krupnije rublje, peškiri, pokrivači, stolnjaci i drugo.

Kako "Oaza" dobiva doniranu odjeću za svoju Burzu odjeće i obuće, često se takvi predmeti moraju oprati. Ovaj put oprana je samo jedna mašina donirane robe. Prala se posteljina, čarape za malu djecu, ručnici i drugo. Zbog hladnog vremena ta se roba sušila u potkrovlju Društvenog centra, a potom je odložena na police Burze.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok