MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 23. 01. 2015.

Završna konferencija projekta BICBC

Sudionici konferencijeSudionici konferencijeFotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 23. I. 2015. godine, s početkom u 10 sati, u ZOO hotelu Osijek, a u organizaciji Osječko-baranjske županije, održana je završna konferencija projekta BICBC – Prekogranična suradnja u razvoju biciklističke infrastrukture u regiji Dunav-Drava. Vodeći nositelj projekta je Grad Mohač s partnerima iz Hrvatske: Gradom Belim Manastirom, Gradom Belišćem, Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim vodama i pridruženim partnerom Gradom Osijekom.

Cilj i rezultati
Cilj konferencije bio je predstaviti rezultate projekta BICBC, u sklopu kojega je u prekograničnom području Hrvatske iMađarske izgrađeno ukupno 12 i pol kilometara biciklističkih staza, izrađena aplikacije za mobilne telefone namijenjene cikloturistima, postavljano 20 parkirnih kućica za bicikle te izrađen promidžbeni materijal poput letaka i brošura namijenjenih biciklistima koji posjećuju te krajeve. U planu je i izrada infoploča za turiste te još neke aktivnosti.

Svi partneri na projektu izrazili su zadovoljstvo rezultatima projekta. Beli Manastir je dobio četiri kilometra novih biciklističkih staza i nadzorni centar za bicikliste kod Šećeranskog jezera. Belišće je dobilo novu, dva i pol kilometra dugu biciklističku stazu od mosta na Dravi do nasipa (benta) s nastavkom prema Osijeku, skupa s javnom rasvjetom.

Učesnici iz Belog Manastira
Rezultate projekta koji se odnose na Grad Beli Manastir predstavila je Kornelija Pacanović Zvečevac, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove.

Pored "Oazine" projekt-koordinatorice Vesne Nedić, na konferenciji su iz Belog Manastira bili: gradonačelnik Ivan Doboš, njegov zamjenik Predrag Stojanović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, proračun, financije i društvene djelatnosti Sonja Veseli, v.d. pročelnika Službe gradonačelnika i Gradskog vijeća Zdenko Topalović te voditeljica Pododjela za imovinsko-pravne poslove Tatjana Novak-Belić. Ispred LAG-a Baranja na konferenciji su bili voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić i projekt-menadžer Manuel Mucak.

Pročitano 1271 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok