MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 01. 2015.

SOS-NET: Sastanci u Novoj Gradiški i Požegi

Sastanak u Novoj GradiškiSastanak u Novoj GradiškiUdruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono", u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Jaglac" iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT) iz Osijeka i Udruženjem "Baranja" iz Luga, provodi projekt SOS-NET, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a posrednička tijela za ugovaranje i praćenje provedbe su Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt će trajati 14 mjeseci, provedba je započela 29. XII. 2014. godine, a provodit će se na području pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske. Osim partnera na projektu, u provedbu aktivnosti na terenu bit će uključeno i desetak članica za sada neformalne mreže SOS-NET. Članica te mreže je i Mirovna grupa Oaza.

U srijedu, 21. I. 2015. godine, članovi projektnog tima projekta SOS-NET obavili su radni posjet članicama mreže SOS-NET koje djeluju na području Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Prvi je sastanak održan u Novoj Gradiški s predstavnicima Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška (UGNG), a drugi u Požegi s predstavnicima "Mi" Udruge roditelja djece s posebnim potrebama. Sastanci su održani u prostorima u kojima te udruge djeluju.

Sastanak u PožegiSastanak u PožegiTema sastanaka bila je predstavljanje projekta SOS-NET i suradnja na provedbi aktivnosti. Prva aktivnost u provedbi u kojoj će članice mreže sudjelovati bit će istraživanje o ponudi i potrebama za socijalnim uslugama na području pet slavonskih županija.

U sklopu projektnih aktivnosti u tijeku je i priprema za Uvodnu konferenciju, koja će se održati 3. II. 2015. godine u Orahovici.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija.

Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.

(Tekst: Jasna Petrović, voditeljica projekta SOS-NET)

Pročitano 1117 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok