MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 27. 12. 2014.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (XI/2014)

12 vreća donirane robe12 vreća donirane robe"Oazina" burza odjeće i obuće kao jedna je od aktivnosti "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, djeluje već nekoliko mjeseci i postaje svakim danom sve zanimljivije mjesto. Jeste da je malko uska, zatrpana stvarima i namještajem, ali je živa. Nedavno je dobila jednu četku za odijela, jednu kašiku za isprobavanje cipela, hrpu pravih drvenih vješalica koje se ne lome samo tako, ali neki dan se netko htio pogledati u ogledalo da vidi kako mu stoji zimska kapa, a ogledala – nigdje, osim u toaletu na kraju hodnika.

Torbice različite ...Torbice različite ...... velike i male... velike i maleTorb(ic)e
Prošlog mjeseca dogodile su se i torb(ic)e – pun stol! Bilo je tu ženskih torbica velikih i srednjih, torbica u živim bojama za mlade, muških torbica i dječjih za oko struka, torbica za mobitel, pernica za školu i jedna velika torba za "pijac". Ostade samo jedna – damska, koja čeka svoju vlasnicu.

Vreće
Baš sredinom mjeseca dogodila se i velika donacija. Vozač Ljubo, koji razvozi tople obroke starim osobama, zamoljen je da od donatora iz prigradskog naselja Branjin Vrh donese donirane stvari. Javio se dežurnoj, vukući tri velike vreće iz kombija, a dežurna već zasukala rukave, kad Ljubo dometne: "Čekaj, ima 12 vreća!" Istovario on sve vreće i otišao dalje, a dežurna mjerka silne vreće i gleda od kojeg kraja da počne.

Igračke ovakve i onakveIgračke ovakve i onakveJedna vreća sadržavala je samo vješalice za odijela, sljedeća ručnike, pa pidžame, donji veš, slijedile su veste, pa trenerke, pa "milion" džempera i tko zna što sve još ne! Trebalo je sve to sortirati, odrediti što je za ormar, što za pranje, što za zračenje i osvježavanje. Dežurna "dotjerala" do pete vreće, mrak mrkli pao i otišla kući. Ujutro su kolegice nastavile posao na preostalih sedam vreća robe. Tako su korisnici i korisnice "Oazine" burze tada imali veći izbor robe na raspolaganju.

Igračke
U istom mjesecu jednog dana u Burzi su osvanule igračke: mede velike i male, Pluton, konjići u boji, jež, gumena gica, lutka i "pirilo" za sapunske balončiće. Jedan dvogodišnji mališa došao s majkom i odmah sve strpao u torbicu – želio je sve igračke za sebe! Na pultu je ostala samo vrlo ružna čupava gumena lutkica – svirač gitare, koju nitko nije htio. Na kraju je ipak završio u torbi jednog mladića, koji ga je ponio svom nećaku.

I tako u "Oazinoj" burzi dogodovština ima svakojakih…

Pročitano 1075 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok