MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 31. 10. 2014.

Završen partnerski projekt "Oaze" i Grada Belog Manastira

Predrag Stojanović, Marko Bogatić, Ivan Doboš, Vesna Nedić i Zoran KranjčecPredrag Stojanović, Marko Bogatić, Ivan Doboš, Vesna Nedić i Zoran Kranjčec

U petak, 31. X. 2014. godine, na sastanku "Oazine" projekt-koordinatorice Vesne Nedić s gradonačelnikom Grada Belog Manastira Ivanom Dobošem i njegovim zamjenicima Predragom Stojanovićem, Markom Bogatićem i Zoranom Kranjčecom raspravljalo se o rezultatima projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Nositelj projekta bila je Mirovna grupa Oaza, a partner na projektu Grad Beli Manastir.

"Oazin" projekt trajao je dva mjeseca, od 1. IX. do 31. X. 2014. godine. Financirala ga je Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnoga društva". Taj projekt provodi njemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB; Radnički samaritanski savez) preko svog ureda u Beogradu, zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije te s Kosova. Uz "Oazin" projekt, Mreža IRIS financirala je još 22 projekta iz spomenutih zemalja

Glavne aktivnosti "Oazinog" projekta bile se:

  • edukacija na temu "Kako unaprijediti standarde kvalitete pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira";
  • javna tribina na temu "Zagovaranje za pravedniji i humaniji odnos prema starosti i starenju";
  • okrugli stol na temu "Kako unaprijediti pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Jedan od važnijih rezultata "Oazinog" projekta bio je taj da su se prvi put na jednom mjestu (za vrijeme edukacije i okruglog stola) okupili predstavnici većine belomanastirskih pružatelja socijalnih usluga i institucija koje se na drugi način brinu o socijalnim uslugama starijim i nemoćnim osobama. Svi učesnici složili su se da takve susrete treba organizirati češće, po mogućnosti svaki put kod drugog pružatelja, kako bi se razmjenjivala iskustva i pokušalo utjecati na javne politike koje se tiču pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama.

Djelujući u tom smjeru, Mirovna grupa Oaza pokrenula je inicijativu za osnivanje Socijalnog vijeća, savjetodavnog tijela pri Gradu Belom Manastiru, čiji bi članovi bili predstavnici različitih institucija (Grad Beli Manastir, Centar za socijalnu skrb, domovi za starije i nemoćne osobe…) te organizacije civilnog društava i građana koji se bave pružanjem socijalnih usluga na području Grada Belog Manastira. Uloga Socijalnog vijeća bila bi savjetodavna, s ciljem jačanja međusobnog povjerenja između civilnog, javnog i poslovnog sektora koji djeluju na području Grada Belog Manastira te zaštite i promicanja socijalnih prava svih građana.

Rezultate "Oazinog" projekta, kao i inicijativu za osnivanje Socijalnog vijeća, "Oazina" projekt-koordinatorica i voditeljica projekta Vesna Nedić predstavit će na konferenciji u Europskom parlamentu u Bruxellesu, 5. i 6. XI. 2014. godine. Konferenciju u Bruxellesu organizira belgijska organizacija "Solidar", koja je ASB-ov partner na gore spomenutom projektu. Uz "Oazin" projekt, na konferenciji će biti predstavljena po dva projekta iz svih zemalja u kojima se provodi ASB-ov projekt.

Pročitano 1733 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok