MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 18. 10. 2014.

Rad "Oazine" praonice (IX/2014)

'Oazina' praonica nalazi se u skučenom prostoru'Oazina' praonica nalazi se u skučenom prostoruMirovna grupa Oaza vrši, između ostaloga, i socijalnu uslugu pranja rublja za svoje korisnike koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. Ti korisnici su ugrožene osobe, što zbog duboke starosti, što zbog teške bolesti, ili im predstoje operativni zahvati, ili se radi o nekom problemu druge prirode. Stoga je njima ta "Oazina" aktivnost itekako dobrodošla. Gerontodomaćice rublje donose u "Oazinu" praonicu u Društvenom centru, peru ga, suše, slažu i vraćaju korisnicima.

Tokom mjeseca septembra 2014. godine u "Oazinoj" praonici takvo rublje oprano je osam puta i to za pet ugroženih osoba. Pralo se bijelo i šareno rublje, ali i deke te drugi tekstilni predmeti. Pored toga, u praonici je osvježeno mnogo robe koja je donirana "Oazinoj" burzi odjeće i obuće.

Naime, donatori odjevnih predmeta donose uglavnom uredne stvari, ali one su kao nenošene često stajale u ormarima i drugim spremištima te se često moraju oprati. Tako je proteklog mjeseca oprano 17 mašina rublja za Burzu. A oprano je mnogo različitih stvari: deke, ljetni jorgani, plahte za dječje krevetiće, stolnjaci, bluze, haljine, majice, prsluci, suknje i drugo. "Oazinu" praonicu gerontodomaćice redovno održavaju kako se neoprana roba ne bi gomilala u malom prostoru.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok