MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 10. 2014.

Javni forum "Zajedno u starosti"

'Oazina' projekt-koordinatorica na javnom forumu u Nuštru'Oazina' projekt-koordinatorica na javnom forumu u Nuštru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 2. X. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u Domu kulture u Nuštru održan je javni forum "Zajedno u starosti", koji je organizirala Općina Nuštar u suradnji s nuštarskom Udrugom za starije i nemoćne osobe "Budi uz mene", a u sklopu projekta "Mreža za pomoć, podršku i obuku (HET-NET)". Taj projekt, koji se provodi od 18. IX. 2013. do 17. XII. 2014. godine, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, preko programa bespovratne pomoći (grant sheme) "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici". Na forumu je učestvovala i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Cilj javnog foruma bio je poticanje bliskosti između osoba u nepovoljnom položaju, odnosno osoba treće životne dobi, kao i osoba s invaliditetom, i njihove zajednice te unapređenje svijesti lokalne zajednice o problemima i potrebama osoba u nepovoljnom položaju.

Nakon pozdravne riječi Drage Mrkonjića, zamjenika načelnika Općine Nuštar, uvodnu riječ i kratak sažetak projekta iznijela je Danijela Osredečki, voditeljica projekta.

Forum se sastojao od sljedećih tema:

  • "Problematika osoba treće životne dobi u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na Vukovarsko-srijemsku županiju" (Mihajlo Tomašković, predsjednik Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi Vukovarsko-srijemske županije)
  • "Osobe starije životne dobi u sustavu socijalne skrbi" (Jelena Perak, mag. soc. rada – stručna djelatnica CZSS Vukovar, pri Stručnoj cjelini pružanja usluga odraslim osobama)
  • Primjeri dobre prakse u području pružanja socijalnih usluga: "Pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" (Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira)

"Oazina" projekt-koordinatorica kroz prezentaciju ukratko je predstavila dosadašnji rad Mirovne grupe Oaza, a onda je detaljnije prikazala "Oazin" socijalni program i socijalne usluge koje se kroz taj program besplatno pružaju korisnicima.

Na početku i na kraju javnog foruma lokalni Tamburaški sastav "Patoka" odsvirao je nekoliko pjesama, a potom su svi prisutni pozvani na neformalne razgovore, druženje i prigodni domjenak.

(Opširnije: Općina Nuštar)

Pročitano 1321 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok