MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 04. 05. 2014.

Poziv na predavanje "Zlostavljanje u djetinjstvu"

Sonja Dženneta Dervišić (na slici lijevo)Sonja Dženneta Dervišić (na slici lijevo)Vijeće za prevenciju Grada Belog Manastira i Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja pozivaju vas na predavanje dipl. psihologinje i psihoterapeutkinje Sonje Džennete Dervišić (rođ. Levačić) na temu "Zlostavljanje u djetinjstvu", koje će se održati u četvrtak, 8. svibnja 2014. godine, u 11 sati u Velikoj vijećnici (Imre Nagya 2d, zgrada P+8, "Ljepotica") u Belom Manastiru. Predavanje je namijenjeno roditeljima, odgajateljima, nastavnicima, te osobama koje svakodnevno rade s djecom i mladima, kako bi lakše prepoznali probleme i promjene koje sprječavaju zdrav razvoj djece te osigurali zaštitu djeci koja trpe nasilje.

Predavanje "Zlostavljanje u djetinjstvu" obuhvaća sljedeće segmente:

  • zlouporaba moći ili povjerenja od strane roditelja ili članova uže i šire obitelji te od strane osoba bliskih obitelji,
  • što kažu zlostavljači o počinjenom zločinu,
  • majke žrtava – tipovi majki,
  • prevencija zlostavljanja:

- kako mogu postati "budnija / budniji"?

- prioritet neverbalnih znakova kod djeteta,

- prioritet neverbalnih psihoterapeutskih tehnika,

- razvoj samopouzdanja kod roditelja (ne samo kod djece).

Psihologinja Sonja Dženneta Dervišić rođena je 1963. godine u Belom Manastiru. Psihologiju je diplomirala 1988. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a 1999. godine na Institutu za psihologiju, na katedri Klinička psihologija i psihoterapija prof. dr. Willija Butolla (Ludwig-Maximilians-Universität München) stekla je zvanje psihoterapeutkinje za ratnu traumu. Stečeno znanje primijenila je u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj i BiH, ujedno nastavljajući dodatno stručno usavršavanje specijalizacijama iz transakcione analize i geštalt-terapije i sudjelovanjem na brojnim stručnim radionicama. Trenutno živi u Žepču (BiH).

Pročitano 1244 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok