MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 04. 2014.

Uskrsne radionice Mirovne grupe Oaza

Oslikaj sretno jaje!Oslikaj sretno jaje!(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 19. IV. 2014. godine, u etnoselu "Baranjski divani" belomanastirskog Hotela "Patria" održan je Uskrsni sajam u organizaciji Turističke zajednice Baranje. Usprkos oblačnom i pomalo tmurnom vremenu, Sajam je protekao veselo i razigrano, čemu je doprinio i dobro osmišljen program.

Naime, pored etnosajma, nastupa Tamburaškog sastava Ladovina, predstave učenika belomanastirske OŠ "Dr. Franjo Tuđman", nastupa folkloraša i malih "Pčelica", pečat svemu dale su "Oazine" "Uskrsne radionice" – oslikavanje uskrsnih jaja. Te radionice – pune mašte, šarenila boja i raznih kreativnih izražaja – bile su namijenjene velikim i malim gostima Etnosela i svi su bili dobrodošli.

Naravno, najsretniji su bili oni najmlađi jer su im na raspolaganju bile boje, kistovi, flomasteri, lakovi, kartoni i škare, od čega su, zajedno s roditeljima i "Oazinim" tetama Anom, Jelenom, Dubravkom i Magdom, stvarali prava mala remek-djela. A pored oslikavanja jaja, izrađivali su se i stalci za jaja te malene korpice. Bilo je tu i veselih priča, smijeha i raznih neobičnih situacija, kao npr. kad dijete lakom šara jaje, a mama nokte.

Posjetitelji su bili iz raznih krajeva: iz Baranje, Osijeka, Zagreba, Rijeke, čak i iz Njemačke i Norveške, tako da su se i oslikana jaja "rasula" širom bliže, dalje i daleke okolice i time doprinijela veselijem obilježavanju Uskrsa, koji je uslijedio.

Pročitano 1207 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok