MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 06. 02. 2014.

Fotovijest: Snimanje priloga na Radiju Banska kosa

Stana Nemet (voditeljica) i Neno Radić (predavač)Stana Nemet (voditeljica) i Neno Radić (predavač)

U četvrtak, 6. II. 2013. godine, oko 16 sati, "Oazin" informatičar Neno Radić bio je gost belomanastirskog Radija Banska kosa, koji program emitira na frekvenciji FM 96,9 MHz. Pozvala ga je Stana Nemet, novinarka toga radija, da s njime snimi intervju vezan za "Oazinu" informatičku obuku.

Kroz intervju je rečeno da "Oaza" već godinama održava informatičku obuku u prostorijama svoga internet-kluba u belomanastirskom Društvenom centu. Obuka je otvorena za sve Baranjce, a ove godine pohađa je sedam polaznika. Svi su oni putnici iz Karanca, Kotline, Majških Međa, Petlovca i Šećerane. Dolaze dvaput tjedno (utorkom i petkom) na obuku koja počinje u 17 sati, a traje tri školska sata.

- Polaznici uglavnom spadaju u "stariju" populaciju. Odlučili su da neće dozvoliti da ih tehnologija "proguta" te su se upustili u "borbu" s njom. Nakon prve trećine obuke odlično upijaju novo znanje i njihov napredak je golem.

- Takva obuka se inače plaća u tisućama kuna. Međutim, "Oaza" – kao i uvijek – ima sluha za socijalne problema svojih korisnika pa je takva i cijena obuke. A ta obuka, kao i tečaj engleskog jezika, dio je "Oazinog" socijalnog (društvenog) poduzetništva. Za 300 kuna polaznici će kroz 60 sati naučiti kako se koristi računalo, kako se radi u programima Microsoft Word i Excel, kroz praktične primjere naučit će kako se koristi internet te naposljetku kako se radi i u tom famoznom Facebooku – rekao je Neno u intervjuu emitiranom istog dana s početkom u 17 sati u emisiji "Korak ka jednakosti".

Pročitano 1925 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok