MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 05. 02. 2014.

Dječje radionice "Tolerancija – DA, nasilje – NE" (I/2014)

Svi smo različiti, a zapravo jednakiSvi smo različiti, a zapravo jednakiU prvom mjesecu 2014. godine održane su četiri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Na radionice su pozvana i dobrodošla sva djeca osnovnoškolskog uzrasta.

Radionice koje su održane imale su nazive: "To smo mi" (prva), "Ja i kako me drugi vide" (druga), "Svi smo različiti, a zapravo jednaki" (treća) i "Zajedno možemo puno" (četvrta). Cilj radionica bio je upoznavanje polaznika, osvješćivanje svojih vrlina, razvijanje grupne povezanosti, međusobnog povjerenja i tolerancije te prihvaćanje različitosti.

Zapaženo je da su radionice posjećenije kad djeca idu prijepodnevne u školu. Tada ih u prosjeku bude osmero i to su uglavnom djevojčice od 12 do 16 godina.

Zajedno možemo punoZajedno možemo punoRadionice su primjerene uzrastu polaznika i oni rado sudjeluju na njima. Polaznici naročito vole raditi u parovima, što se posebno vidjelo na radionici na kojoj su se radile "Duga sličnosti" i "Duga različitosti", ili u grupama, kao kad su sklapana "čudovišta".

Radionicama se polako priključuju i djeca romske nacionalnosti pa je, nakon jedne od radionica, jedna djevojčica ostale polaznike učila igrati romsko kolo.

Na evaluacijskim listićima, na piramidi s ponuđenim sljedećim odgovorima: loša , dobra, vrlo dobra (radionica), sva djeca označila su polje "vrlo dobra".

Pročitano 2741 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok