MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 23. 08. 2013.

Poziv na proslavu stogodišnjice DVD-a Jagodnjak

Prije nešto više od jednog stoljeća – 1913. godine, u vrijeme uoči žetve, stanovnici starog baranjskog sela Jagodnjak, koje se u to vrijeme zvalo Kačvala (mađ. Kácsfalu), osnovali su dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD). S kraćim prekidima u radu zbog brojnih ratnih događanja, jagodnjački DVD jedno je od najstarijih baranjskih vatrogasnih društava.

Tim povodom, u nedjelju, 25. VIII. 2013, nizom prigodnih događanja obilježit će se 100 godina postojanja DVD Jagodnjak. Drago Labazan, predsjednik, te Svetislav Kolarević, zapovjednik, i Mladen Đermanović, zamjenik zapovjednika DVD-a Jagodnjak, pozivaju sve zainteresirane da učestvuju u predviđenom programu obilježavanje te vrijedne godišnjice:

  • 9.30 – okupljanje ispred zgrade Općine Jagodnjak
  • 10.30 – otkrivanje spomen-ploče na nedavno obnovljenom Vatrogasnom domu
  • 11.30 – vatrogasne vježbe
  • 13.30 – svečana sjednica DVD-a Jagodnjak

Svečanosti će prisustvovati predstavnici Osječko-baranjske županije (OBŽ), Vatrogasne zajednice RH i OBŽ te gosti i prijatelji iz niza baranjskih i slavonskih DVD-a, kao i gosti iz Srbije i BiH. Uz članove DVD-a Jagodnjak, organizatori svečanosti su i Općina Jagodnjak te općinski načelnik Anđelko Balaban.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok