MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 18. 06. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (V/2013) – anegdote

Dubravka Simendić, asistentica na programuDubravka Simendić, asistentica na programuNaši izvještaji o radu "Oazinih" gerontodomaćica pomalo su šablonizirani i suhoparni jer u njima želimo donatore obavijestiti o onome što se svakodnevno i svakomjesečno radi za korisnike i s korisnicima. U tom radu dešavaju se i svakakve zgode, od kojih je dvije anegdotalne zabilježila Dubravka Simendić, asistentica na projektu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Radost za rođendan
Jedne majske subote na rasprodaji cvijeća u kaljevima našla se i jedna od "Oazinih" baka. Cvijeće jeftino, sve po dvije kune, i kako sad da odoli, a da ne ukrasi svoj balkon, a još joj je i rođendan! I tako je naša baka birala, birala i dosta toga nabirala i nakupovala. Kad je pogledala na tlo kraj tezge, a ono naredano deset vrećica s kaljevima, a baka hoda sa štapom:

- Bože, baš niko poznat da naiđe! – zavapi baka iskreno i naglas, kad ono – tik do uha "Oazine" gerontodomaćice koju je također privukla rasprodaja cvijeća.

- Kako "baš niko", a šta sam onda ja? – zapita gerontodomaćica i biciklom odgura baki sav pazar do njene kuće – neka se raduje za rođendan!

Neuzvraćena velikodušnost
"Oazina" gerontodomaćica obratila se jednoj od naših korisnica s molbom da joj da malo ruzmarina za svatovske automobile. Kad je baka čula da će to biti grupno vjenčanje od preko dvjesto mladih parova, donijela je velike makaze i rekla:

- Evo ti pa sijeci. Nek se kite, žene i sa srećom im bilo!

I sad bismo na takvu velikodušnost očekivali da se takvoj osobi desi nešto lijepo. Ali, ne lezi vraže, kroz koji dan ostade naša baka bez osam kokica. Gerontodomaćica ju upitala šta to bi, da nije lasica?

- Ma, ka'ka lasica, to bi udav'lo pa ostav'lo. A ovo je sve pojelo, nema ni perca! Mislim da je bila lisica.

Pročitano 2429 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok