MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 07. 05. 2013.

Mladi Palestinci i Izraelci u Društvenom centru

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U utorak, 7. V. 2013. godine, s početkom u 15:30 sati, belomanastirski Društveni centar posjetila je grupa od 12 mladih Palestinaca i Izraelaca skupa s dvije Nizozemke. Jedan od sudionika izjasnio se kao Kurd iz Jeruzalema. Dovele su ih Tatjana Škrbić i Julijana Tešija, predstavnice osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava. Posjet je organiziran u sklopu projekta "Daj mi ruku za sljedeći korak – razvijanje alata za međuetnički dijalog i izgradnju mira", koji financiraju Fondacija Anna Lindh, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva - program Anna Lindh te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Goste s Bliskog istoka i s evropskog Zapada dočekale su predstavnice Mirovne grupe Oaza Vesna Nedić i Ana Jeličić i P.G.D.I.-ja Mirela Alagić i Ana Rebrina.

Većina mladih iz Palestine i Izraela studenti su prava ili engleskog jezika ili su predstavnici udruga koje rade na pomirenju i rješavanju sukoba između Palestinaca i Izraelaca. Susretu su prisustvovala i tri osječka studenta – volontera Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Cilj spomenutog projekta je motiviranje na stvaranje novih inicijativa kroz organiziranje susreta u Jeruzalemu i Osijeku, međusobnih sastanaka, terenskih posjeta te konferencija učesnika u projektu i građana, koji će biti u prilici čuti tuđa iskustva, vidjeti druge ljude i izložbu fotografija iz drugih krajeva.

Posjet "Oazi" i P.G.D.I.-ju upriličen je kao druženje i razmjena iskustava mladih Palestinaca i Izraelaca s predstavnicima udruga koje djeluju na području gdje je u nedavnoj prošlosti također bilo ratnih i međunacionalnih sukoba.

Pročitano 1699 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok