MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 27. 04. 2013.

Volonterska akcija u Valpovu

Volonterska akcija 'Prikupljanje odjeće, obuće i igračaka'Volonterska akcija 'Prikupljanje odjeće, obuće i igračaka'U subotu, 27. IV. 2013. godine, na Zelenom brijegu u Valpovu, u prisustvu volontera i valpovačkog gradonačelnika Leona Žulja, otvoren je Dom volontera. Prva volonterska akcija u novom prostoru Udruge volontera "Za sretniji Grad Valpovo" (Udruga ZSGV), čiji je predsjednik Branko Vrbešić, nosila je naziv "Prikupljanje odjeće, obuće i igračaka".

Tu akciju organizirale su volonterke Ivančica Sabljak i Vedrana Živković, kojima je ona poslužila kao završni test u edukaciji za koordinatora volontera. Naime, njih dvije su – uz još devet volonterki – prošle tri modula edukacije za koordinatora volontera koje je organizirala Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta "Naučimo volontirati", financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

U akciji su, pored pet simpatičnih volonterki iz Valpova, učestvovale i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić te volonterka Sanja Blagus. Medijski dobro najavljenoj akciji odazvao se veliki broj građana sa svojim donacijama odjeće, obuće i igračaka. Prikupljene stvari, kojih je bilo na vreće, odmah su sortirane kako bi mogle ići na daljnju podjelu, djelomično u SOS Dječje selo Ladimirevci, a ostatak u Crveni križ odnosno u Župni dvor u Valpovu.

Prema riječima građana, akcija ih je ugodno iznenadila te su joj se rado odazvali i smatraju da bi je trebalo više puta ponoviti ili čak štoviše da bi takvu ideju trebalo podržati u vidu stalnog skupljanja. U svačijem se domu nađe poneki višak koji potrebitima može puno znači. Pa neka sad netko kaže da naš narod nema veliko srce i kad je kriza.

 

Pročitano 1639 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok