MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 27. 03. 2013.

Izložba "Lan i kudelja"

'Hrvatska žena' (arhivska fotografija)'Hrvatska žena' (arhivska fotografija)U srijedu, 27. III. 2013. godine, s početkom u 17 sati, u vlastitim prostorijama na adresi Trg slobode 16 u Belom Manastiru, Društvo "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir priredilo je – povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana – izložbu pod imenom "Lan i kudelja". Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetitelja i ljubitelja starina. Pozdravni govor održala je predsjednica "Hrvatske žene" Marija Keler, a potom su uslijedile prigodne riječi Davorina Bubalovića i Maje Sičajmov.

Kao i uvijek do sada, članice udruge veoma su se potrudile oko izložbe. Izložene rukotvorine nastale su na platnu od kudelje i lana, koje su prele još njihove bake. To davno, zaboravljeno vrijeme koje izložba prikazuje lijepo je dočarala starim crkvenim napjevima i prikladnom nošnjom "Pučka pjevačka grupa Crkve svetog Lovre" iz Baranjskog Petrovog Sela. Ta pjevačka grupa cijeloj je izložbi dala jedan svečani ton pa su posjetitelji, među kojima je bila i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, proveli jedno ugodno predvečerje. Izložba je – slobodno se može reći – jedan lijepi, prikladni "poklon" za oči i dušu uoči uskršnjih blagdana. I zato organizatori(ca)ma hvala, a svima koji slave – Sretan Uskrs!

Pročitano 1895 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok