MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 11. 2012.

Zlatna plaketa Grada Belog Manastira - Józsefu Szekóu

Supruga Józsefa Szekóa prima Zlatnu plaketuSupruga Józsefa Szekóa prima Zlatnu plaketuJózsef Szekó rođen je 21. prosinca 1954. godine. Po završetku studija kemije, vraća se u Mohač, gdje obavlja niz odgovornih dužnosti u gradu i gradskoj upravi i predstavlja svoj grad u županijskim tijelima. Dužnost gradonačelnika Mohača obavlja od 1998. godine, a na posljednjim parlamentarnim izborima izabran je za zastupnika u mađarskom parlamentu.

Od 2004. godine ima vodeću ulogu u formiranju i vođenju asocijacije mikroregija, gdje je svojim idejama i inicijativom zaslužan za izgradnju i podizanje standarda življenja upravo u regiji Južno Podunavlje, i to realiziranjem mnogih projekata koji su prošli stroge procedure komisija EU.

Kemičar je po struci, političar po opredjeljenju, a nadasve humanista koji je svu svoju veličinu iskazao upravo u najtežim trenucima za naše prognane Baranjce. Istaknuta je njegova uloga u zbrinjavanju naših ljudi, organiziranju svih vitalnih funkcija našeg prognanog puka i pružanju svekolike pomoći onima koji su svoj drugi dom našli u gradu Mohaču, s kojim nas veže 40-godišnja bratska povezanost.

Od preuzimanja gradonačelničke dužnosti ustrajno radi na izgradnji i jačanju novih oblika suradnje među našim zbratimljenim gradovima, a posebnu pažnju poklanja zaštiti i promoviranju manjinskih prava. Stoga Gradsko vijeće Grada Belog Manastira dodjeljuje Zlatnu plaketu Grada Belog Manastira "Sveti Martin" gospodinu Szekó Józsefu.

(Iz obrazloženja Gradskog vijeća;
opširniji članak vidjeti ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok