MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 30. 10. 2012.

Stručno osposobljavanja u "Oazi"

Neno Radić, web-dizajnerNeno Radić, web-dizajnerU mjesecu lipnju 2012. godine Mirovna grupa Oaza podnijela je Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) zahtjev za dobivanje polaznika za stručno osposobljavanje za zanimanje inženjer računarstva. Takvo osposobljavanje provodi se bez zasnivanja radnog odnosa, polaznik od HZZ-a dobiva naknadu od 1.600,00 kuna kao nezaposlena osoba, a organizator osposobljavanja plaća mirovinsko i zdravstveno osiguranje, s tim da HZZ organizatoru to vraća u punom iznosu.

Temeljem pozitivne ocjene HZZ-a – Područna služba Osijek, "Oaza" je sklopila ugovor s Nenom Radićem iz Višnjevca za obavljanje stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa za zanimanje inženjer računarstva. Stručno osposobljavanje provodit će se od 9. VII. 2012. i do 8. VII. 2013. godine.

Mentor i polaznik
Za mentora je određen dugogodišnji "Oazin" aktivist Jovan Nedić, matematičar po struci, enigmatičar i novinar po hobiju, ranije zaposlen kao programer i sistem-programer na "Belju", a danas kao administrator "Oazine" web-stranice, koji ne samo da priprema članke i fotografije za našu web-stranicu, već i za druge web-stranice i portale te za razne novine. Također priprema "Oazine" promomaterijale i autor je gotovo svih "Oazinih" publikacija. Iz navedenog se može zaključiti da je kompetentan da bude mentor za stručno osposobljavanje kakvo je zamišljeno u "Oazi".

Neno Radić je bio polaznik našeg usavršavanja za web-dizajnere. Pokazao se kao vrijedan, savjestan i sposoban polaznik. Kao svoj završni rad izradio je dvije web-stranice, iako su polaznici bili dužni izraditi samo jednu. Kako je bio nezaposlen, "Oaza" mu je omogućila jednogodišnje stručno osposobljavanje, tokom koga će dizajnirati novu "Oazinu" web-stranicu, "zakrpiti" sve rupe i nedostatke na staroj, prenijeti sve podatke sa stare stranice na novu i pomoći oko raznih aktivnosti vezanih za kompjutere i internet.

Prvi koraci
Na početku stručnog osposobljavanja "Oazina" projekt-koordinatorica i predsjednica Vesna Nedić upoznala je Nenu Radića s "Oazinom" misijom, vizijom i aktivnostima, s "Oazinim" zaposlenicima i aktivistima te s radnim vremenom i Društvenim centrom u kome "Oaza" djeluje. "Oazini" zaposlenici i aktivisti brzo su ga prihvatili te mu pružili podršku i pomoć oko snalaženja u radu i u "Oazinim" aktivnostima.

U skladu s današnjim vremenom i sa suvremenim mogućnostima, polaznik stručnog osposobljavanja i mentor formirali su virtualni tim, kome se priključuje i projekt-koordinatorica, pa uglavnom komuniciraju preko interneta i telefona, dogovarajući se oko poslova i aktivnosti koje treba odraditi. A što je do sada urađeno, o tome sljedeći put…

Pročitano 1525 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok