MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 10. 2012.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (IX/2012)

Gerontodomaćica Stela FabijanGerontodomaćica Stela Fabijan"Oazin" gerontotim je i u mjesecu rujnu 2012. godine nastavio pružati pomoć u kući starim i nemoćnim osobama na području Grada Belog Manastira, a prema trogodišnjem socijalnom programu koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Gerontotim je radio u sljedećem sastavu: osam gerontodomaćica, gerontokrojačica, gerontomajstor, patronažna sestra, asistentica i voditeljica programa. Tim se sastajao svake srijede (ukupno četiri puta) kako bi se razgovaralo o tekućim problemima u radu sa starim osobama i da bi se odmah pronašla rješenja, bilo da su problemi zdravstvenog ili organizacijskog tipa.

Gerontodomaćice su obilazile ukupno 57 starih osoba (51 ženu i 6 muškaraca). Ukupno su izvršile 411 obilazaka i obavile mnoštvo poslova, koje ni ovaj put nećemo nabrajati jer smo ih nabrajali u prethodnim izvještajima.

Gerontodomaćica Dragana VranješGerontodomaćica Dragana VranješGerontomajstor je poslove odrađivao prema svojoj evidenciji i dojavama gerontodomaćica, ali vodeći računa o prioritetima i težini kvara (npr. prije treba riješiti curenje vode u stanu, nego popraviti luster i sl.).

Gerontokrojačica je odradila osam narudžbi: krojenje i šivanje plahti i stolnjaka, prekrajanje donjeg ženskog veša, sužavanje sukanja i bluza, skraćivanje jakne, šivanje dugmadi i rupica na košuljama, krpanje ručnika, šivanje suknje, podsuknje, jaknice i dr. Odrađene su i probe u kući korisnika na njihov zahtjev.

"Oazin" mali vešeraj odradio je "21 mašinu" pranja rublja, zavjesa, deka, jorgana i odjevnih predmeta za ukupno 12 osoba koje imaju otežane uvjete stanovanja, nemaju mašinu za rublje (ili je ona u kvaru) ili su invalidi pa im je taj posao pretežak.

Pročitano 1796 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok