MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 09. 2012.

Dostava besplatnih toplih obroka

Dostava toplog obroka kroz - prozorDostava toplog obroka kroz - prozor"Oazin" trogodišnji program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", pored ostaloga, sastoji se od socijalne usluge dostava besplatnih toplih obroka. Ta se usluga, nakon opsežnih priprema, počela provoditi 1. rujna 2011. godine, a financiraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir. Trenutno je tom socijalnom uslugom, s preporukama Centra za socijalnu skrb, obuhvaćeno 40 osoba s područja Grada Belog Manastira, kojima je takav obrok najpotrebniji. Ali, nažalost, provodeći tu uslugu došlo se do saznanja da bi je trebalo proširiti jer potrebitih ljudi u našem okruženju ima sve više i više.

 To su uglavnom starije osobe s malim ili nikakvim primanjima, kojima takav vid pomoći vrlo dobro dođe. Jer, nije tu u pitanju samo ušteda na hrani, već i na potrošnji određenih energenata. No, prema riječima korisnika, i to je manje važno, a najvažnije je da se oni ne osjećaju zaboravljeni i zapostavljani od lokalne zajednice.

Obroci, koji se dovoze pet puta tjedno iz Crvenog križa Osijek, gdje se i spravljaju, kvalitetni su, raznovrsni i po riječima korisnika vrlo ukusni. Korisnici žale što za dane vikenda više ne dobivaju suhe obroke kao nekada. Ali, daj šta daš, kaže većina. Oni uglavnom žive sami pa s nestrpljenjem očekuje "razmjenu" jelonoša (po principu: puna za praznu od jučer) da bi usput malo i porazgovarali s "Oazinim" razvozačem (tj. dostavljačem) Ljubom, koji baš i nema vremena za razgovor jer treba obići četrdeset kućanstava razbacanih po Belom Manastiru i prigradskim naseljima. Željni druženja i da bi ga zadržali na "čašici razgovora", nerijetko mu, kao djetetu, nude kavu, voće, čokoladu… I tako se, na obostrano zadovoljstvo, provodi jedna plemenita socijalna usluga. Nadamo se da će još potrajati.

Pročitano 1116 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok