MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 09. 2012.

Šetnica "Crni put" (treći put)

Leci trgovačkih lanaca razbacani oko klupeLeci trgovačkih lanaca razbacani oko klupePrije godinu dana, 21. IX. 2011. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je volontersku akciju uređivanja šetnice "Crni put" između Belog Manastira i Šumarine. Akcija se sastojala od nekoliko aktivnosti, koje su na "Oazinoj" web-stranici bile opisane ovako: Prvo smo pokupili smeće cijelom trasom šetnice, od belomanastirskog Tunela i nekadašnjeg zatvora, do cestovnog prijelaza preko željezničke pruge na ulazu u Šumarinu. Nakupili smo, bogami, dvije pune vreće papira i drugih otpadaka. Čak smo se spuštali i u Crni kanal i kupili odbačene plastične flaše, koje su tu ostavili nesavjesni pojedinci.

 

Klupa je za sjedenje, a ne kanta za smećeKlupa je za sjedenje, a ne kanta za smećeUz šetnicu se nalaze dvije klupe, uz koje je bilo i najviše smeća. Smeće smo pokupili, a klupe išmirglali i ofarbali pa sada pristojno izgledaju. Na šetnici se nalazi i solidan mostić preko tzv. Crnog kanala, ali mu je metalna ograda bila prilično zarđala. Zato smo išmirglali i tu ogradu, a naši su je vrijedni volonteri i naročito volonterke ofarbali raznim bojama, tako da sada na šetnici "Crni put" imamo "Šareni most preko Crnog kanala".

A u kakvom je stanju ta šetnica danas? Klupe su još uvijek tu. Ni most nije nestao. Čak nisu nestale ni boje, njih ionako mogu "skinuti" samo vremenske (ne)prilike. Ali je i smeće tu, kao da ga i nismo pokupili. Vjerujemo da smeće ne bacaju svi stanovnici, ali sudeći po njegovoj količini, tih bacača smeća i nije baš malo. Kakvi su to ljudi?

Ovaj je članak, zapravo, prvi put objavljen 5. XI. 2011. godine (samo su slike nove, snimljene 21. IX. 2012), a aktuelan je i danas. Kad je bacanje smeća u pitanju, ništa se, nažalost, nije promijenilo.

Pročitano 2068 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok