MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 09. 09. 2012.

"Jesen u Baranji" 2012. godine

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje – Izložba rukotvorina, ovdje – Sajam rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, i ovdje – Otvoreno prvenstvo Baranje u kuhanju ribljeg paprikaša)


Izložba rukotvorina - Mirovna grupa OazaIzložba rukotvorina - Mirovna grupa OazaOvogodišnja belomanastirska manifestacija "Jesen u Baranji" počela je u petak (7. IX. 2012) izložbom fotografija autora iz Mohača, čime je  obilježena 40. godišnjica bratimljenja Belog Manastira i Mohača. Subota (9. IX.) bila je u znaku etno-gastro ponude i izložbe rukotvorina članica nekoliko gradskih udruga, među kojima je bila i Mirovna grupa Oaza. U Petlovcu je radila međunarodna likovna kolonija, dok su po belomanastirskim vinskim cestama bili otvoreni vinski podrumi.

Glavni i najposjećeniji dio manifestacija bilo je Otvoreno prvenstvo Baranje u kuhanju ribljeg paprikaša, u kome su učestvovala 54 kuhara. U 55. kotliću, izvan konkurencije, kuhali su gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i njegov mohački kolega po funkciji Szekó József. Žiri je prvo mjesto dodijelio Jožefu Nađu iz bačkog Bezdana, druga je bila Nikolina Jožef, a treći Karlo Svetličić. Za zabavu kuhara i gostiju pobrinuo se osječki tamburaški sastav "Kas".

Sabina Rončević i Ana JeličićSabina Rončević i Ana Jeličić

Prvenstvo u kuhanju fiš-paprikašaPrvenstvo u kuhanju fiš-paprikašaNedjeljno prijepodne (10. IX.) prošlo je u znaku konja i svatovskih zaprega. Trećoj konjičkoj priredbi, u organizaciji Konjogojske udruge "Baranja" iz Branjinog Vrha, odazvalo se osam srodnih udruga iz raznih dijelova Slavonije, koje su se takmičile u brzinskoj utakmici te utakmicama u tehničkom i preciznom jahanju. Poslijepodnevni dio programa u nedjelju otvorio je mimohod svatovskih zaprega. Nakon što su sve stigle do gradskog središta, počela je smotra folklora. Nastupili su HKUD Beli Manastir, SKUD "Jovan Lazić", folklorna grupa  "Talicska" MKU-a "Pélmonostor" i folklorna grupa Udruge romskog prijateljstva "Luna". Završnica je pripala tamburašima belomanastirskog HKUD-a.

(Priređeno prema članku Ivice Getta u "Glasu Slavonije")

Pročitano 2079 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok