MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 08. 2012.

Konferencija "Ekoturizam – prilika za regionalni razvoj"

Konferencija u Hotelu 'Patria'Konferencija u Hotelu 'Patria'U srijedu, 29. VIII. 2012. godine, u belomanastirskom Hotelu "Patria" održavana je konferencija pod nazivom "Ekoturizam – prilika za regionalni razvoj". Konferencija je održavana u sklopu projekta "BPF for SPS", koji financira Europska Unija kroz IPA-program prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske. Projekt provode osječka Udruga za kreativni razvoj "Slap" s partnerima i Regionalni resursni centar Južnog Zadunavlja (Mađarska). U ime Mirovne grupe Oaza na konferenciji je bila Ana Jeličić.

Konferenciji, kojoj je uvodnu riječ dala predsjednica "Slapa" Sonja Vuković, prisustvovalo je sedamdesetak gostiju koji su direktno ili indirektno vezani uz turizam. Predavači iz Mađarske (Zoltan Palmer) i Hrvatske (Robert Bačac, Hrvoje Carić, Miroslav Varga) na vrlo zanimljiv način, uz puno prezentacija, predstavili su mogućnosti razvoja ekoturizma unutar nacionalne strategije razvoja turizma i druge prilike za razvoj ekoturističkih aktivnosti unutar regije, kao i primjere dobre prakse.

 

Predavanja uz videoprezentacijePredavanja uz videoprezentacijeŽelja organizatora bila je da okupi i poveže dionike regionalnog razvoja, prvenstveno one koji djeluju u turističkom sektoru, kao i sve druge poslovne subjekte koji vide mogućnost napretka kroz specijalizaciju i razvoj turizma u pograničnom području Hrvatske i Mađarske. To su i uspjeli, tako da možemo reći da je konferencija bila zanimljiva, korisna i vrlo uspješna.

Naravno, završila je onako kako se to od Baranjaca i očekuje: uz ukusno jelo i piće i ugodno neformalno druženje, gdje su se razmjenjivala mišljenja i iskustva.

(Slika posuđena s web-stranice Radija Baranja.)

Pročitano 1816 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok