MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 07. 2012.

Novi uspjeh Gradskog kazališta

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ivana Petković i Branko KatalinićIvana Petković i Branko KatalinićGradsko kazalište Beli Manastir u svoj je grad ponovno donijelo vrijedno priznanje i to iz Slovenije. Naime, od 20. do 22. VII. 2012. godine u Postojni je održan 2. Festivala amaterske kulture (FAK), koji je organizirao Teatar Harlekin. Od 38 prijavljenih kazališta, belomanastirsko je kazalište izabrano za ovogodišnji takmičarski festival međunarodnog karaktera. Festival je gledaocima ponudio devet kazališnih predstava u vidu komedija, psihosocijalnih drama te duo-komedija.

Belomanastirski glumci predstavili su se dugog dana festivala (21. VII.) duo-komedijom "Sljedeći" autora Terrencea McNellyja u režiji Branka Katalinića, a kući su se vratili, osim s "kipićem" koji su dobili za najbolju predstavu u svojoj kategoriji, i puni dojmova te bogatiji za nova iskustva, kazališna prijateljstva i suradnje, a posjetili su, naravno, i poznatu Postojnsku jamu. Uz Belomanastirce, na 2. FAK-u predstavila su se i kazališta iz Bosne i Hercegovine (Laktaši, Prijedor, Tuzla i Vitez), Srbije (Šabac), Hrvatske (Sisak) i Slovenije.

Gostovanje u Đurđevcu
U petak (27. VII.) svojim su gostovanjem na 2. Međunarodnom kazališnom ljetu u Đurđevcu zatvorili tu manifestaciju crnom komedijom "Na 1. crti braka".

Tekuće aktivnosti
August ove godine bit će im u znaku još dva gostovanja s predstavom "Sljedeći" i to u Duboševici povodom Velike Gospe (14. VIII.) te desetak dana kasnije u mjestu Kukinj u Mađarskoj. Ostatak ljeta belomanastirski će glumci, koji putem javnih radova od ove godine po prvi puta imaju i zaposlene osobe, provesti čitajući razna djela da bi odabrali nove predstave za 2013. godinu, raditi na radionicama i seminarima te se pripremati za 3. Kazališni festival Beli Manastir 2012.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok