MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 01. 10. 2011.

Održan prvi Sajam zimnice u Popovcu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Sajam zimnice u Popovcu
Povrće i voće i prerađevine od njih

U subotu, 1. X. 2011. godine, od 9 do 14 sati, održan je u Popovcu prvi Sajam zimnice. Sajam je organiziralo Udruženje "Baranja" iz Bilja s partnerima: Ispostavom Beli Manastir HZZ-a, Diakonijom evangeličke crkve Osijek, općinama Popovac, Petlovac i Draž te Ekumenskim forumom europskih kršćanki. Sajam je jedna od aktivnosti projekta "Vrijeme je za žene", koji se financira sredstvima EU u okviru komponente IPA IV "Razvoj ljudskih potencijala - Žene na tržištu rada".

Na sajmu je sudjelovalo petnaestak izlagača (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga), koji se bave proizvodnjom povrća i voća te prerađevina od povrća i voća.

Posjetitelji su na štandovima mogli probati i kupiti najrazličitije proizvode, među kojima su se našli i pekmez od bazginih bobica (proizvod Udruge "Zvono" iz Belišća), pekmez od šljiva s čokoladom i papriku punjenu dimljenim sirom u bundevinom ulju (proizvodi OPG Bošnjak iz Branjinog Vrha) i brojne druge proizvode. Na sajmu je prvi put ponuđena i mljevena začinska paprika, pakirana kao suvenir, koju proizvodi Udruženje "Baranja".

Sajam zimnice u Popovcu
Udruženje 'Baranja'
Sajam zimnice u Popovcu
Mirovna grupa Oaza

Svoj doprinos ugođaju sajma dale su i udruge koje su ponudile različite rukotvorine i suvenire, među njima i Mirovna grupa Oaza. Sajam je organiziran s ciljem da se lokalnom stanovništvu predstavi postojeća ponuda povrća i voća proizvođača s područja Osječko-baranjske županije, ali i poslovnim subjektima koji se bave pripremom hrane ili prodajom povrća i voća. Želja je organizatora da sajam postane u tradicionalno događanje, koje će doprinijeti i turističkom razvoju sjevernog dijela Baranje, koji također ima što ponuditi, no turistima je to zasada manje poznato.

Sajam zimnice u Popovcu
Prvi Sajam zimnice u Popovcu

 Sajam je završio oko 14 sati još jednom baranjskom fišijadom. Na prostoru pored Doma kulture petnaestak vrijednih kuhara, po svojim tajnim recepturama, pripremalo je gurmanski obrok za sve sudionike i izlagače na sajmu. Nakon degustacije svih uzoraka, tročlani žiri izabrao je najbolji fiš. Načelnik Općine Popovac Zoran Kontak dodijelio je simboličnu nagradu pobjednici fišijade Sandri Stankić iz Belog Manastira. Bio je to dobar završetak sunčanog i toplog, prvog dana u desetom mjesecu godine 2011.

Sajam zimnice u Popovcu
Fišijada...
Sajam zimnice u Popovcu
... i konzumacija

 

Pročitano 2192 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok