MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 23. 07. 2011.

Fišijada i u Suljošu

Fišijada u Suljošu
Nadmetalo se čak - 30 ekipa

U subotu, 23. VII. 2011. godine, u baranjskim Kneževim Vinogradima, popularnom Suljošu, održana je fišijada koju je organizirao Nogometni klub "Borac" povodom završetka turnira u malom nogometu "Borac 2011". Na nadmetanju u kuhanju ribljeg paprikaša sudjelovalo je čak 30 ekipa, koje su – uz kotizaciju od 100 kuna – dobile po tri kilograma ribe i drva za kuhanje. Žiri u sastavu: Marijan Dušić (predsjednik), Ivica Huzanić i Dražen Vlahović, na osnovu četiri osnovna kriterija: boja, gustoća, izgled ribe i okus fiš-paprikaša, odlučila je da je najbolji fiš skuhala ekipa "Hladno pivo" u sastavu Zlatko Sliško, Gustika Petković i Zoran Toprek, druga je bila ekipa Milana Petrovića, a treća ekipa Stojana Bekvalca. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su pokalima, sve ekipe dobile su zahvalnice.

- Za dobar riblji paprikaš, uz pravi izbor drva (najbolja je vrba!), veoma je važna paprika koja fišu daje boju i okus. Tu su još i neke sitnice koje koriste pravi fiš-majstori, pa ih je tako i moja ekipa "Hladno pivo" koristila – rekao nam je Zlatko Sliško.

Fišijada u Suljošu
Pobjednicka ekipa: Sliško, Petković, Toprek
Fišijada u Suljošu
Žiri je imao puna - usta posla

Netom nakon što su se sudionici fišijade smjestiti pod šator "Osječkog piva" kako bi uživali u onom što su skuhali, doslovce se "otvorilo nebo". Kiša je pljuštala "ko iz kabla", no to im nije smetalo da još satima uživaju u rezultatima svojih gurmanskih vještina, a dobar ugođaj upotpunila je svirka grupe "Mister X".

(Fotografije snimio i podatke skupio: Marko Zdunić)

Pročitano 1623 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok