MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

U petak, 29. III. 2019. godine, 17-19 satiU petak, 29. III. 2019. godine, 17-19 sati

Prijave do 29. III. 2019. godinePrijave do 29. III. 2019. godine

Veselinka KastratovićVeselinka Kastratović

U ponedjeljak, 25. III. 2019. godine, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek održala je edukacijsku radionicu "Zašto je važno znati? Iskustvo oboljele žene" u udruzi "Zlatna žena" u Bolmanu. Radionicu je vodila Veselinka Kastratović, predsjednica udruga "JA KA".

Nedjelja, 24. 03. 2019.

Poziv na utrke po Banovom brdu

Banovo brdo (Baranja), 31. III. 2019.Banovo brdo (Baranja), 31. III. 2019.Sportsko-rekreativni klub "Žuti šešir" iz Osijeka organizira 31. III. 2019. godine, pod naslovom "Banovo brdo Trk&Bic", dvije utrke:

  • Utrka 1. Cestovna trkačka – 8 km s 200 m visinske razlike
  • Utrka 2. Cestovna biciklistička na kronometar – 800 m sa 100 m visinske razlike

Spomenik palim borcima Bolmanske bitkeSpomenik palim borcima Bolmanske bitke(Fotoalbumi: Petlovac, Bolmanski spomenik, Bolman, Akademija, Spomenici, BaranjaMedija)

U subotu, 23. III. 2019. godine, svečano je obilježena 74. godišnjica Bolmanske bitke u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir i Općine Jagodnjak. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na spomenike u Petlovcu (SUBNOR Subotica, UABA Trpinja i UABA Beli Manastir) i Baranjskom Petrovom Selu (UABA Požega), a nastavljeno u Bolmanu.

Svjetski dan borbe protiv raka dojkeSvjetski dan borbe protiv raka dojkeU subotu, 23. III. 2019. godine, od 9:30 do 13 sati, na belomanastirskom Trgu slobode obilježit će se Dan narcisa. Članice Kluba žena liječenih na dojci Mamma Beli Manastir promotivnim će materijalom i narcisima upozoriti na potrebu preventivnih pregleda dojke da bi se rano otkrio rak dojke i liječila ta opaka bolest.

Petak, 22. 03. 2019.

Danas je Svjetski dan voda

Moto 2019. godine: Voda za sveMoto 2019. godine: Voda za sveSvjetski dan voda obilježava se 22. ožujka svake godine kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće. Obilježavanje Svjetskog dana voda prihvaćeno je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju koja je održana 1992. godine u Rio de Janeiru, u Brazilu.

Četvrtak, 21. 03. 2019.

Belomanastirke na "Lukavoj udovici"

HNK u Osijeku pred početak predstave 'Lukava udovica'HNK u Osijeku pred početak predstave 'Lukava udovica'U četvrtak, 21. III. 2019. godine, s polaskom iz Belog Manastira u 17:30 sati, belomanastirski Pododbor SKD-a "Prosvjeta", a povodom Osmog marta – Međunarodnog dana žena, vodio je svoje članice i ponekog člana te članice Kola srpskih sestara (KSS) "Sveta Jelena Dečanska" i Srpskog udruženja žena (SUŽ) "Dukat" u osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK). Njima se pridružilo i nekoliko simpatizerki spomenutih organizacija. U prepunom gledalištu, ukupno 40 Belomanastirki i Belomanastiraca gledalo je komediju Carla Goldonija "Lukava udovica" (o komediji vidjeti "ovdje", ovdje i ovdje), koja je započela u 19 sati i trajala preko dva sata. Na predstavu se putovalo minibusom i osobnim automobilima.

Predavač Dobrivoje JankovićPredavač Dobrivoje Janković

U četvrtak, 21. III. 2019. godine, od 16 do 17:30 sati, održana je u "Oazinom" dnevnom boravku edukacijska radionica na temu "Bioenergija – osnova života". Predavač je bio Dobrivoje Janković iz Belog Manastira. Na radionici, koju je organizirala Jelena Opačić-Matijević, bilo je osam korisnica.

Dobrivoje Janković je po struci i svojim interesima medicinski laborant, medicinski maser, bioenergetičar i radiestezist. Radio je u Starom Slankamenu u Zavodu za rehabilitaciju neuroloških oboljenja od 1972. do 1989, a od 1989. do 1992. bio je vlasnik firme "Iscjelitelj".

Prvo javno čitanje poezije u Belom ManastiruPrvo javno čitanje poezije u Belom ManastiruU četvrtak, 21. III. 2019. godine, s početkom u 11 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održano je javno čitanje poezije, čime je obilježen Svjetski dan poezije, kojega je proglasio UNESCO 1999. godine.

Podrška osobama s 'daunom'Podrška osobama s 'daunom'Ne zaboravite obući šarene čarape

Organizacija Down Syndrome International (DSI) službeno je odredila 21. ožujak (mart) kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom (WDSD). Navedeni datum izabran je kako bi označio jedinstvenost tog sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

Taj svjetski dan prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta kasnije su se pridružile obilježavanju kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve ropstva i prekooceanskoga odvođenja robova (25. III.), Centar za kulturu Grada Belog Manastira i udruga "Prijatelji Svetog Martina" organiziraju predavanje o novim oblicima ropstva: "Aktivna medijska publika: veličanstveni prostor slobode ili novi oblik ropstva?"

To predavanje održat će mr. sc. Igor Jakobfi u ponedjeljak, 25. III. 2019. u Izložbenom prostoru Centra za kulturu  (tj. u predvorju Kina!) s početkom u 18 sati.

Čišćenje ribolovne zone uz Vemeljski DunavacČišćenje ribolovne zone uz Vemeljski DunavacU tjednu u kome se obilježava Svjetski dan voda, u Park prirode Kopački rit održana je u utorak, 19. III. 2019. godine  volonterska akcija čišćenja, u kojoj su sudjelovali učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Osijek, pripadnici HGSS – Stanice Osijek, članovi udruge "Zelena akcija" i zaposlenici Parka.

Dubravka Simendić, Ana Jeličić, Dragana Jeličić i Saša VučkovićDubravka Simendić, Ana Jeličić, Dragana Jeličić i Saša VučkovićU srijedu, 19. III. 2019. godine, s početkom u 10 sati, na Dan očeva, "Oazini" volonteri Dubravka Simendić, Dragana Jeličić i Saša Vučković te "Oazina" aktivistica Ana Jeličić posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, gdje su domskim štićenicima čitali prigodnu poeziju. Izbor poezije bio je na temu očeva, oplemenjen pjesmama o majci, kao i pjesmama na temu proljeća koje je na pragu.

Ponedjeljak, 18. 03. 2019.

Poziv na Grahijadu u Branjini

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Nogometni klub "Davor" po treći puta održava natjecanje u kuhanju graha u kotliću, popularno zvanog grahijada. Kao i do sada lokacija je Dom kulture Branjina. U subotu, 23. III. 2019. godine, započinje novi ciklus: GrahijadaFišijadaČobanijada.

Okupljanje za grahijadu je u 14:30, a početak kuhanja u 15 sati. Organizatori pozivaju zainteresirane da im se pridruže i, kao i svaki puta, dobro zabave.

Kotizacija po ekipi je 150 kuna, koja uključuje: drva, grah, suho meso i kobasice te porcije i mjesto u Domu (do 8 osoba po ekipi).

Prijave na (099) 652-8310 ili na FB-stranici NK "Davor" Branjina.

Nedjelja, 17. 03. 2019.

Najava fišijade u Podolju

U Kulturnom domu Podolje, 23. III. 2019.U Kulturnom domu Podolje, 23. III. 2019.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Povodom Svjetskog dana poezije, Centar za kulturu Grada Belog Manastira poziva zainteresirane na javno čitanje poezije na Trgu slobode u Belom Manastiru, 21. ožujka 2019. godine (četvrtak), s početkom u 11 sati i trajanjem jednog školskog sata (45 minuta). Program će, s prigodnim iznenađenima, voditi i pjesme čitati glumci Gradskog kazališta Beli Manastir.

Svjetski dan poezije (engleski: World Poetry Day) obilježava se 21. ožujka (marta), a ustanovio ga je UNESCO 1999. godine. Svrha toga dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i poezije u školstvu širom svijeta, ali i "davanje novih poticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima".

Učiteljice OŠ DardaUčiteljice OŠ Darda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 15. III. 2019. godine, s početkom u 12 sati, u Osnovnoj školi Darda održana je edukacija učiteljica koje će raditi s učenicima radionice nenasilne komunikacije. Edukaciju i prezentaciju radionica vodila je "Oazina" vanjska stručna suradnica Sofija Petrović, učiteljica mentorica.

Neno Radić, Jelena Opačić-Matijević, Vesna Nedić, Ana JeličićNeno Radić, Jelena Opačić-Matijević, Vesna Nedić, Ana Jeličić

U petak, 15. III. 2019. godine, s početkom u 9 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku održan je sastanak "Oazinog" programsko-koordinacijskog odbora, kojeg čine svi zaposlenici i osobe uključene u "Oazine" aktivnosti. trenutno su to: Vesna Nedić, Ana Jeličić, Sandra Kušenić, Jelena Opačić-Matijević, Neno Radić i Jovan Nedić.

Upravni odbor Mirovne grupe OazaUpravni odbor Mirovne grupe OazaU četvrtak, 14. III. 2019. godine, s početkom u 12 sati, u Restoranu Panon u sklopu SRC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima, održana je 22. sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" Jasne Petrović, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile članice UO Ana Jeličić, Jadranka Kuduz, Sofija Petrović i Stela Stanojević te direktorica "Oaze" Vesna Nedić.

Stranica 1 od 276
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok