MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 27. 02. 2011.

Irena Čegar – jedna od baranjskih bisernica

Irena Čegar
Likovna kolonija 'Volim svoj grad' (2006)
Četvrtog ožujka (marta) ove godine u Belom će se Manastiru otvoriti velika likovna izložba pod nazivom "Baranjske bisernice" u organizaciji Udruženja "Baranja", Mirovne grupe Oaza i belomanastirskog Centra za kulturu. Na njoj će izlagati gotovo sve baranjske likovne umjetnice, njih preko 20, a njome će biti obilježen i Međunarodni dan žena. O izložbi će, naravno, biti još govora na ovoj web-stranici, a ovaj ćemo put predstaviti jednu od baranjskih bisernica – baranjsku slikaricu Irenu Čegar.

Irena Čegar
Irena Čegar, 'Jesen u Baranji' (2010)
Irena danas živi u Belom Manastiru, a rođena je u Batini, jedinom baranjskom mjestu na Dunavu. Majka joj je Austrijanka pa od djetinjstva dobro govori njemački jezik. Poslije završene gimnazije u Belom Manastiru, zaposlila se u prosvjeti pa je u osnovnim školama u Batini i Dražu radila kao nastavnica njemačkog jezika od 1969. do 1973. godine. Istovremeno je vanredno studirala njemački u Novom Sadu. Udajom i rođenjem djece, nakon dvije godine, prekinula je studij, a 1980. godine zaposlila se kao službenica u Šumariji "Tikveš".

Irena Čegar - suhi pastel
Irena Čegar - suhi pastel
Irena Čegar - suhi pastel
Irena Čegar - suhi pastel
Očekujući 2003. odlazak u mirovinu, počela je slikati i ostvarivati svoje snove iz djetinjstva. U mirovini je od 2005. godine.

Do sada je učestvovala na likovnim kolonijama u Baranji, Slavoniji i drugdje u Hrvatskoj te na grupnim likovnim izložbama u Belom Manastiru i Baranji. U slobodno vrijeme proširuje svoje vještine i vidike na likovno-kreativnim radionicama u Mirovnoj grupi Oaza. Članica je likovnih udruga "Štafelaj" i "Baranja-art" iz Belog Manastira.

Pročitano 960 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok